Lucruri care-mi plac – octombrie 2013

În septembrie n-am apucat să vă spun ce mi-a plăcut. Dar mi-a priit concediul, deci măcar pot spune că m-am relaxat, dacă nu iau în considerare faptul că vreo două săptămâni am bolit, deci în septembrie mi-a plăcut concediul.

How it's made - in SibiuCum se fabrică

În octombrie, am redescoperit plăcerea de a vizita fabrici. Mi-am îndeplinit, măcar parţial, visul de a vedea „how it’s made in România”. Sunt încă multe de văzut, dar este timp. În curând, o să vă arăt cum se fabrică produsele locale din Hunedoara, pentru că nu doar în Cluj, în Timişoara sau în Sibiu se mai produce; avem şi noi câteva fabrici cum care putem şi trebuie să ne mândrim. 

Apa minerală Aqua Sara

Apa minerală Aqua Sara de la BoholtNumele este, de fapt, un joc de cuvinte: grupul de firme care deţine fabrica de îmbuteliere [o fi corect?] se numeşte QUASAR, iar apei minerale de la Boholt [numele satului unde există izvorul de apă minerală] i-au spus aQUASARa.

Este apa minerală a copilăriei mele, pe care bunicul meu o cumpăra mereu în sticlă „de sticlă” de un litru. Şi e la fel de bună ca în urmă cu 20 şi ceva de ani!

Electrocasnicele… Electrolux

Cuptor Electrolux EOB8851AOX Nu m-am prea lăudat, dar în vară am câştigat un super-cuptor Electrolux de care s-a bucurat şi se bucură în continuare chef Sebi. Ca o curiozitate, eu timp de mulţi ani am fost convinsă că Electrolux este un brand românesc şi de când am aflat că nu este, a trebuit să mai conving două persoane de originea suedeză a acestui brand. De ziua mea, simpaticii de la Electrolux au ascultat şi mi-au făcut cel mai potrivit cadou cu putinţă: o cafetieră rrroşie. Cel mai mult îmi place la ea faptul că după 40 de minute se opreşte singură. Nu că s-ar fi întâmplat să pun eu de cafea şi să uit de ea, de cafea, dar cafetiera dinainte mai rămânea pornită după ce-mi turnam cafeaua în cană şi funcţiona aiurea… mai mult decât aş vrea să recunosc. Electrolux a gândit o cafetieră pentru adormiţii care, la fel ca mine, uită de buton după ce se văd cu sacii-n căruţă cafeaua în cană.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020În prezent, Lumia 1020 este telefonul mobil cu cea mai tare cameră foto. 41 de megapixeli! Mi se pare grozav că vom putea, în sfârşit, să folosim zoom-ul camerei foto de la telefon fără ca rezultatul să fie execrabil.

Bine, telefonul costă acum 2.900 de lei, nu e chiar ieftin, dar e bine de ştiut că ai ce alege dacă îţi doreşti cea mai performantă cameră foto.

Pateurile Bucegi Junior

Produs în Sibiu - Scandia Bucegi JuniorDescoperite în urma vizitei la fabrica Scandia din Sibiu, pateurile astea sunt excepţionale. Sigur, ele au fost gândite pentru copii, dar nu ne opreşte nimeni pe „cei mari” să le consumăm. Am numai cuvinte de laudă pentru ele: nu conţin E-uri, coloranţi sau conservanţi, sunt foarte fine şi foarte gustoase.

De la o vârstă, atunci când copiii vecinilor îţi spun „tanti”, nu-ţi mai faci griji că vânzătoarele sau casierele s-ar putea uita câş la tine dacă pui pe bandă pateuri pentru copii, ouă Kinder sau bomboane M&M’s. Eventual te uiţi la ele cu o privire de căprioară [„sunt pentru ăla micu'”] şi nu te bănuieşte nimeni. Iar pateurile Bucegi Junior de pui şi de curcan, făcute în colaborare cu Disney, merită orice privire de la vânzătoare.

Vezi şi alte lucruri care-mi plac: august 2013

5 thoughts on “Lucruri care-mi plac – octombrie 2013”

  1. ha, ha, câte nu iau eu cu privirea „sunt pentru ăla micu'”. Partea cu fabricile îmi place și mie. Noi eram la școală serioasă, nu ne-a dus diriga la nicio fabrică în vizită: am stat în clasă și am făcut matematică. Fratele meu mergea pe la tot felul de fabrici și venea și cu cadouri acasă. Cel mai cel a fost când s-a întors cu bucăți din piele de toate culorile pentru hainele păpușilor mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.