Lunea mâinilor îndemânatice: Pregătim cămara pentru toamnă!

De fapt, pentru mine „lunea” a fost săptămâna trecută, într-o zi de marți, când am continuat ce începusem cu o zi înainte. Impulsul mi l-au dat niște musculițe – multe! – care mișunau pe lângă niște cartofi care nu mai erau ca-n prima zi, dacă înțelegeți ce vreau să zic. 

Nici ceapa din vecinătatea lor nu arăta prea bine, așa că am început prin a arunca tot ce a însemnat ceapă și cartofi moi sau cu vechime necunoscută. Apoi mi-am zis că sunt cam multe borcane goale pe raftul ăla, că sunt cam multe borcane cu zacuscă din anii trecuți etc. Prin urmare, am trecut la treabă: curățenie generală în cămară, ne pregătim pentru toamnă!

Deja prima tură de suc de roșii își făcuse apariția, zacusca era și ea în plan tot săptămâna trecută și Sebi plănuia de ceva timp zeci de borcane cu pastă de ardei kapia. Și unde să încapă toate astea, când cămara mea era deja plină și destul de murdară pe deasupra?

M-am „înarmat” cu o găleată cu mop, doi bureți de vase mai vechi, dar încă buni, și un lighean cu apă caldă și Domestos. Ori facem curățenie cu clor, ori ne lăsăm de meserie!

Cămara mea a fost construită de părinții mei atunci când ne-am mutat în apartamentul ăsta. Ocupă cam 1×1,5m dintr-un balcon – pentru că da, am două balcoane, burghezie etc. Pe jos e faianță din ce ne-a rămas când am renovat apartamentul, pereții sunt doar văruiți [într-o bună zi poate că o s-o și zugrăvesc, I dunno, deocamdată nu mai am chef să o iau de la capăt!].

Buuun, deci am trecut la curățat. Nu am avut curajul să scot tot din cămară și apoi să le așez frumos pe rafturi, așa că le-am luat pe rând, prima dată – greșit! – partea de jos, unde am aspirat și șters și dezinfectat toată suprafața, iar apoi am aranjat lucrurile pe care am considerat că trebuie să le păstrez. Am aruncat destul de multe chestii, de la cartofi și ceapă la miez de nucă și câteva unelte de care nu mai era nevoie.

Spuneam că am procedat greșit pentru că odată curățată podeaua, absolut tot praful de pe rafturi s-a „scurs” pe jos. Dar dacă inițial sperasem că voi scăpa doar cu partea de jos… Na, în fine, cert e că a trebuit să mai dau o dată cu mopul pe jos, nici o tragedie.

Am încercat să aranjez toate borcanele și conservele în ordine logică: chestii sărate și chestii dulci. Murături, zacuscă, suc de roșii într-o parte, dulceață, compot, sirop în altă parte. Legumele le-am pus în lădițe, am mâzgălit frumos pe rafturi până mi s-a terminat markerul, am înlocuit mușamaua de pe rafturi acolo unde era prea distrusă și gata.

camara mea

Nu, nu am poze cu BEFORE, doar cu AFTER, pentru că eu aproape niciodată nu mă apuc de organizat/ordonat/curățat ceva complet. Mereu îmi zic că „mai fac ceva și gata” – și mereu sfârșesc într-o curățenie generală, îngropată în cârpe și soluții de curățat și mopuri și găleți cu apă, toată acoperită de praf și sleită de puteri, în miezul nopții, că niciodată nu mă apuc de treabă dis de dimineață…

Am și video!

P.S.: De fiecare dată când fac curățenie prin locuri greu accesibile, îmi amintesc că tot vreau să scriu pe blog despre cât de util îmi este micuțul aspirator de mână Philips pe care l-am câștigat în cadrul campaniei BUZZStore. Ajunge în cele mai înaccesibile locuri, are putere mare de aspirare, l-am folosit în băi, cămară, camere, hol, mașină, iar de obicei stă în bucătărie, unde e mereu nevoie de el.

aspirator philips de mana

Pe cuvânt de gospodină că nu realizezi cât de util îți este un aspirator de mână până când nu ai unul! Așa se spune și despre mașina de spălat vase și probabil că nu o să mai vreau să trăiesc fără ea atunci când o să am, în sfârșit, una, și așa vă spun și eu despre aspiratorul de mână: doar când îl folosești realizezi cât de greu ți-a fost fără el!

P.P.S.: Capacul ăsta verde a fost metalic. Nu din plastic, nu din hârtie. L-a mâncat rugina într-un asemenea hal, încât atunci când am băgat degetul în el, încercând de fapt să apăs, că nu știam de ce pare așa de moale, s-a rupt. Degetul meu a trecut prin metalul mâncat de rugină ca prin brânză!

rugina

Înăuntru era ceva foarte acid, folosit de mama și bunica mea pentru acrit ciorbele. Ceva cu țelină și foaaarte mult oțet, cred. Nu mă pricep.

Cost total: 0 lei, dar dacă măsurăm în timp, cam 10 ore cu totul. Până cândva anul viitor, stau liniștită, pentru că am o cămară curată și ordonată.

7 thoughts on “Lunea mâinilor îndemânatice: Pregătim cămara pentru toamnă!”

  1. Sa stii ca si eu am aspirator de mana si tot asa, nu mi-am dat seama cat imi e de util decat atunci cand l-am cumparat. Aveam nevoie de un aspirator pentru masina si de-asta l-am cumparat, dar acum il folosesc peste tot, si prin casa si prin masina si prin boxa si prin balcon! E intr-adevar mega util, face toti banii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.