Mărul de supermarket, mărul etern?

În poza care însoţeşte acest articol vedeţi un măr. Aparent, este un măr banal, ca toate merele. În realitate, mărul ăsta stă în aceeaşi poziţie de aproximativ patru săptămâni. I l-a pus la pachet soţia redactorului şef, iar el, om serios, nu mănâncă fructe sau alte chestii sănătoase, mai bine face foamea sau îşi cumpără un sandwich cu multă maioneză. :)

Glumesc, pe lângă pacheţel îi pune şi o gustare, fie ceva dulce, fie un fruct. Cândva prin iulie sau august, Cipri n-a mai avut loc în stomac şi pentru măr, aşa că mi l-a pus mie pe birou. Nici mie nu mi l-a trebuit, iar bietul măr a rămas acolo. Timp de câteva săptămâni!!!

Deja după o lună ne-am sesizat şi ne-am propus să vedem până când rezistă mărul ăsta, cât timp va mai arăta „proaspăt”, de parcă ieri ar fi fost cules din pom. 

Am mai văzut eu reportaje despre ceara care se aplică peste citricele din supermarket-uri ca să lucească şi să pară mereu proaspete, dar nu ştiam că şi merele sunt tratate aşa. Merele culese de la mama din pom nu rezistă mai mult de o săptămână, mai ales dacă le ţin pe masă, la căldură. Şi în august a fost cald, iar biroul meu e chiar lângă geam, deci a bătut şi soarele pe el.

Trebuie s-o întreb pe soţia şefului de la care supermarket a luat mărul – nu că n-ar fi toate la fel, dar măcar să ştiu de unde să nu mai cumpăr fructe pe care le pot lua din piaţă, de la ţărani.

Pariuri? Voi ce ziceţi, cât mai rezistă mărul etern?

4 thoughts on “Mărul de supermarket, mărul etern?”

  1. Acelasi experiment l-am facut si eu cu o rosie de supermarket. A rezistat aproape 4 saptamani pe o farfurioara in apropierea aragazului. Am aruncat-o pentru ca imi trebuia farfurioara, rosia inca arata bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.