După lupte seculare: mobilă de bucătărie nouă!

Am o bucătărie mare. Este atât de mare, încât de 17 ani stăm cu aceeași mobilă „obosită”, de teama costurilor pe care le-ar fi implicat o mobilă nouă. Mereu am crezut că va trebui să ne vindem un rinichi, poate chiar doi, ca să ne permitem o mobilă de bucătărie decentă – mă uitam în catalogul IKEA și deși nu vedeam nimic care să se potrivească în bucătăria mea, toate păreau gândite pentru un singur perete sau doi pereți uniți printr-un colț. Or, bucătăria mea e pe doi pereți: unul cu aragazul, altul cu chiuveta (și centrala, în capăt), aragazul și chiuveta fiind dispuse în colțuri opuse, ca la biliard.

Atunci când IKEA mi-a mobilat și mi-a schimbat complet configurația unei camere din apartament, m-am lămurit că fără ochiul unui designer nu voi reuși niciodată să am o bucătărie funcțională. Apoi, astă-vară, când am zugrăvit, am decis să elimin din corpurile suspendate care mă încurcau. Erau locuri în care depozitam tot felul de rahaturi, utile și inutile, plus foarte multe căni și pahare. Nimeni nu are nevoie de zeci de căni și pahare, dacă nu e o familie cu zeci de membri sau cu zeci de musafiri care vin des.

Până la urmă, am eliminat foarte multe chestii din bucătărie și am rămas cu paharele… și alte chestii pe masă. Noroc că masa, lungă de 150 cm, era suficient de înăpătoare pentru toate. Atunci când am zugrăvit, am avut un pui de viziune: să mut mobila de pe-o parte pe alta, astfel încât frigiderul să vină în continuarea ei și masa să fie pe celălalt perete. Așa am făcut – și atunci mi-am dat seama că de fapt pot păcăli bucătăria cu un singur perete de mobilă. Am căutat, am vânat, am calculat, am măsurat și am tăiat și până la urmă am găsit această minunată mobilă cu flori de cireș. Sigur, este micuță, multe dintre oale și ulcele sunt depozitate în altă parte, dar eu mă declar foarte mulțumită. Mobilierul este fabricat în România, în Timiș, mai precis, și l-am luat de la Dedeman, la ofertă (cum altfel?): 999 de lei.

Pe lângă că nu-i foarte încăpătoare, i-am mai găsit un neajuns: nu e foarte înaltă. Dar astea sunt singurele probleme, în rest e perfectă. Sunt deja mulți ani de când am zis că o schimb și am tot așteptat un miracol, nu știu ce speram, că o să intre IKEA în insolvență și o să vândă totul la o zecime din preț!?

6 thoughts on “După lupte seculare: mobilă de bucătărie nouă!”

 1. Sa stapaniti sanatosi noua bucatarie! Aveam si eu in plan sa iau de la Dedeman, ca sa scap ieftin, dar o sa am masina de spalat vase si bucataria vine pe colt, deci trebuie facuta la comanda, mai ales ca e mica si trebuie totul sa incapa la milimetru.
  Arata bine si are o culoare care va permite sa gasiti, sau sa faceti la comanda. cu usurinta, corpuri si sa mai adaugati daca mai e nevoie.

  Oricum, sunt destul de trainice bucatariile de la Dedeman, chiar daca sunt ieftine. Daca ai grija de ele, evident. Aici, unde (inca) stam cu chirie, avem bucatarie de la dedeman care a costat 500 de lei. Cand ne-am mutat, acum 4 ani jumate, era in folie, noua. Abia anul asta i-a sarit un surub la balama si nu mai pote fi pus la loc, pentru ca se crapa PAL-ul. La banii astia, chiar nu am ce sa ii reprosez. Ce-i drept, am folosit mai mult masa, pentru taiat, framantat, amestecat… si nu blatul. Dar e intacta. Nu s-a umflat, zgariat, chiar daca e lipita de aragaz si mereu am curatat cu buretele stropi de grasime.

  Ce sa zic, mai departe…
  Spor la gatit, acum! Vin sarabatorile, o pui la treaba!!

 2. Ma bucur tare, sa fie in ceas bun!
  Pana acum acum nu mi am dat seama…ai o voce super calda, e o voce de persoana blanda.
  Greetings din Bucuresti si spor la treburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.