Muzeul jucăriilor şi machetelor din Brighton, Anglia

Colegu’ Winnie a fost într-un „scurt” concediu de două săptămâni în Anglia, lăsându-mă singură cu ziarul. Nu m-am supărat pe el, pentru că şi eu îl mai las cu toate pe cap [chiar săptămâna viitoare :D], în schimb i-am cerut voie să pun pe blog pozele pe care le-a făcut în Muzeul jucăriilor şi machetelor [Toy and Model Museum] din Brighton.

Mie mi-au plăcut dintotdeauna trenurile, atât cele adevărate, cât şi cele de jucărie, iar maşinile mă pasionează de ceva timp; din colecţia lui Sebi de machete de la DeAgostini, am decretat că Oltcitul verde este al meu. Şi mai am două, un Ford Focus Tournier şi un Ford Focus sport [pentru că Ford Focus este cea mai bună maşină punct]. Mi-ar plăcea, deci, să vizitez muzeul ăsta. Şi cred că şi vouă.

Dacă ajungeţi vreodată pe acolo, coborâţi sub gara din Brighton şi pregătiţi patru lire, că atât e biletul de intrare. Observaţi că nu spun nimic despre vreo taxă foto, taxele foto sunt numai pentru fraierii de turişti care vor să viziteze România şi puţinele sale muzee. De-aia sunt şi atât de mari taxele foto, pentru că se ştie că străinezii îşi permit, că doar ei au salarii babane, de capitalişti. Iar noi, români săraci, trebuie să le luăm banii fraierilor prin orice mijloace!

  

  

  

Mai multe detalii, pe site-ul muzeului.

9 thoughts on “Muzeul jucăriilor şi machetelor din Brighton, Anglia”

 1. Altii are noroc. Da’ las’ ca cresc io mare si ma duc si io sa vad alea;)
  Acu’ fara bancuri, tipu’ e norocos c a vazut pe viu minunatiile din poze.

 2. Denisa, multumesc mult!
  Pentru ca abia acum am inteles si eu ce e cu taxa aia foto, pe care nicaieri n-am mai intalnit-o. Ma tot intrebam eu cine oare isi permite sa plateasca o taxa nerusinat de mare si nu gaseam raspunsul, dar acum e clar!

 3. Scuze, Denisa, ar fi trebuit sa si explic…
  Am ramas cu sechele serioase legate de taxa foto dupa ce am vizitat Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, acum doi ani.
  Experienta mea a fost oarecum similara cu cea povestita aici:
  http://www.napocanews.ro/2009/09/fotograf-ilegal-la-muzeul-etnografic-fara-galerie-foto.html
  Ma intrebam atunci cine oare si-ar permite 50 de lei (considerand ca un slariu mic, cum au majoritatea romanilor, ar fi fost vreo 1 000 de lei, deci 5% din salariul lunar) pentru niste poze si chiar nu gaseam raspunsul.
  So no trolling… :) Chiar vorbeam serios si nu intelegeam „logica” din spatele ideii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.