Nici o iarnă fără răceală

Mi-am făcut vaccinul antigripal, am mâncat multe fructe ca să mă vitaminizez, m-am cam ferit de frig, m-am îmbrăcat gros, mi-am acoperit gâtul, pe care-l ştiu sensibil, pe scurt, am făcut tot ce-am putut ca să nu răcesc.

Drept e că săptămâna trecută am fost la Felix şi după ce-am ieşit din apa fierbinte am stat doar cu prosopul pe mine cât timp am fumat o ţigară… dar de răcit am răcit trei oameni: eu, Sebi şi Tata.

E foarte naşpa şi nu mai vreau să fiu bolnavă, dar oricât aş da eu din picioare şi oricât m-aş revolta, răceala trece, aşa cum m-a învăţat vasta-mi experienţă de viaţă, în şapte zile cu tratament şi într-o săptămână fără. Nu-mi place să sufăr fără să beneficiez de dezvoltarea medicinii, aşa că mă tratez cu Theraflu, care conţine o roabă grămadă de paracetamol, consum kilometri de şerveţele şi hârtie igienică [e mai moale decât şerveţelele…] şi, cu ochii în lacrimi, aştept să treacă odioasa răceală.

Sper că nu se ia răceala de pe blog, dar fiţi precauţi şi nu respiraţi prea aproape de ecran! Eu am răcit a doua zi după ce am intrat pe blogul Raluxei, deci nu se ştie niciodată!

8 thoughts on “Nici o iarnă fără răceală”

  1. Eu am răcit stând în casă. Am deschis geamul să scutur o pătură, am tras aer rece și în cateva ore am simțit că mă doare gâtul. Chiar dacă te ferești, tot nu scapi de răceală. :)

  2. nu vreau sa ma laud si nici sa zic hop pana nu sar gardul, da’ in ultimii 2 ani am racit destul de rar. cred ca de vreo 2-3 ori, dintre care o data urat de tot: guturai in toata regula. acum mai imi curge nasul din cand in cand, fara sa se infunde, da’ nimic special. nu fac nimic deosebit, adica mananc portocale ca-mi plac, nu preventiv si port mereu ceva la gat, ca daca incepe sa ma doara, s-a terminat… racesc in cateva ore. sa zic bogdaproste si sa sper ca nu ma molipsesc nici de pe bloguri :D sa te faci bine repede. ah, si baga ceai de ghimbir, works like a miracle. :)

  3. Nici eu nu am prea răcit în ultima vreme. Dar cum simt că mă încearcă, iau imediat un Paracetamol. Răceşte însă copilul şi la el nu mă lasă domnul soţ să aplic acelaşi „tratament” pe motiv că „nu trebuie să îndopăm băiatul cu medicamente”. Şi până la urmă tot acolo ajunge, că m-am gândit să încerc o dată fără să ştie el. Îţi voi comunica rezultatul.

  4. doamne la 35 grade eu stnt racina si inghet am doua pluavere pijamale pantaloni lungi colani solete lungi si 2 perechi de soseti simi curge muci pana la genunchi si inghet :((( ce sa fac ???????????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.