Mie nu ar trebui să-mi placă ploaia

Când plouă, așa cum se întâmplă în Hunedoara încă de aseară, încontinuu, absolut toți hunedorenii care au mașină și trebuie să se ducă undeva se duc undeva cu mașina. Chiar dacă „undeva” înseamnă la colțul blocului, după pâine sau ca să ducă gunoiul. 

Știu că nu doar hunedorenii fac așa, dar azi, când am avut eu treabă la spital, adică în celălalt capăt al orașului, și la ANAF și la AJOFM, a trebuit să parchez la mama naibii și să merg pe jos, prin ploaie, pentru că toate parcările erau super aglomerate. Am văzut șoferi care așteptau să iasă alte mașini din parcarea spitalului, deși în mașinile alea nu era nimeni – dar ei așteptau, că poate-poate… de ce să te duci 100 de metri mai încolo și să vii pe jos, când tu ai mașină și când ai cumpărat-o, ți-ai câștigat dreptul de a opri la intrarea în orice clădire?!

De la spital trebuia doar să ridic rezultatele unor analize. Să fii acolo la ora 11, mi s-a spus. Am fost acolo la 10:55, chiar dacă am parcat destul de departe de spital și am urcat [fără lift] câteva etaje bune. Am așteptat o vreme, după care m-a băgat cineva în seamă și mi-a spus că mai am de așteptat, pentru că trebuia să vină doamna Nuți, asistenta care îmi putea elibera hârtia după care mersesem acolo.

O oră jumate am stat după doamna Nuți, care era plecată cu treabă la altă secție. Nu am comentat nimic, pentru că nimeni din spitalul ăla nu părea să piardă vremea. Spitalul este understaffed, adică nu are destul personal, la fel ca mai toate unitățile sanitare din țară. Și dacă se fac angajări, vin oamenii și după o lună pleacă, mi-a spus o doamnă care lucra la calculator. Da, există cel puțin o încăpere pe a cărei uși scrie CALCULATOR și în interiorul căreia sunt calculatoare și operatoare pe calculator care tastează de zor bilete de ieșire din spital și alte minuni.

Zic că nu ar trebui să îmi placă ploaia, pentru că de două zile mă simt foarte nașpa, mă dor toate oasele/încheieturile și de-abia mă mișc. Fiecare ploaie de-asta insistentă îmi reconfirmă că sunt meteosensibilă și urăsc faptul că ploaia mă face să mă simt… plouată, pentru că mie tot îmi place!

Dacă nu aveți treabă zilele astea, stați mai bine în casă, că am auzit că și la Bonțida plouă. Pentru cine nu știe despre ce vorbesc, cum nici eu n-am știut când am dat prima dată peste site-ul ăsta, zilele astea are loc festivalul Electric Castle, la Castelul Bánffy din Bonțida, Cluj, numai că a plouat în draci și totul în jur e mocirlă. Iar oamenii care au dat 350 de lei pe bilete cumpără cizme de cauciuc și stau cu cortul în noroi, pentru că România.

Foto: Girl under rain, de la Shutterstock

5 thoughts on “Mie nu ar trebui să-mi placă ploaia”

  1. Și pe la noi plouă de ceva zile bune.
    Îmi tot zic să mă bucur de crâmpeie de soare, că doar e aproape iulie azi-mâine. Și ce să vezi… nicidecum.
    Cred că peste o vreme o să ne dorim iar puțină răcoreală de ploaie.

  2. Spitalul este undestaffed

    Poate „understaffed”. Ai omis o litera.

    In rest, asa-i romanul. Cum ploua un pic, cum sare-n masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.