Numa’ jandarm să nu fii!

N-o să discut despre jandarmii care au fost prezenţi la datorie în Piaţa Universităţii, la mascarada pe care televiziunile de scandal au numit-o „revoluţie”. 

Am dat peste articolul ăsta din DoR şi, când am citit că jandarmul din poveste merge la concerte, mi-am amintit de jandarmii şi agenţii de pază care au asigurat ordinea la cele două mari concerte la care am participat anul trecut. Majoritatea celor din apropierea scenei erau obligaţi să stea cu spatele la scenă, să fie atenţi la oamenii din public şi nu la trupele care cântau – în speţă Scorpions şi Bon Jovi.

Oare cum o fi să fii fan Scorpions, dar să fie slujba ta să stai timp de două sau trei ore cu spatele la trupa care cântă live, la câţiva metri de tine, în ţara ta, în oraşul tău? Sunt sigură că nu-i un sentiment plăcut, în schimb, am văzut câţiva agenţi de pază – nu ştiu sigur dacă erau jandarmi – care au prins mai multe guitar picks [cum naiba se numesc astea?] aruncate de membrii trupei Scorpions fanilor din faţa scenei.

Oameni suntem… Data viitoare când vreţi să-l înjuraţi pe cel care asigură ordinea la concertul trupei voastre preferate, gândiţi-vă că poate şi el şi-ar dori să fie de cealaltă parte, să se agite, să cânte melodiile care sunt cântate live în spatele lui, să urle cât îl ţin plămânii etc.

foto

15 thoughts on “Numa’ jandarm să nu fii!”

  1. Fratele unui amic de-al meu e jandarm si da, si el merge la concerte, si nu de multe ori ne povestea mahnit ca a fost la cativa metri de Metallica si alte trupe pe care le asculta cu drag si nu a putut sa isi intoarca privirea spre scena nici macar 10 secunde legate.

  2. Orice padure are uscaturile ei.Problema noastra in general este ca generalizam si avem tendinta sa-i punem pe toti in aceeasi oala…sunt multe meserii care implica astfel de riscuri,dar jandarmii sunt printre cei mai expusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.