Ochelarii noștri „de Casey”

Despre ochelarii de soare cu dioptrii am mai scris. Sunt o invenție extraordinară, mult peste lentilele heliomate, care se închid la culoare când sunt expuse la lumina soarelui. Am avut o primă pereche de ochelari de soare, i-am purtat până i-am rupt, și pentru că am ales niște rame nepotrivite, dar omu’, cât trăiește, învață.

Ca ochelaristă aproape de când mă știu, nu pot decât să aplaud faptul că se investește în dezvoltarea de soluții care mai de care mai deștepte pentru noi, astfel încât să ne putem proteja de soare și în același timp să vedem la fel de bine cum o facem cu ochelarii clasici. 

Ochelari de soare cu dioptrii: altă viață!

De câteva luni bune, mă apăr de soarele de afară cu ochelarii mei de soare în stilul lui Casey Neistat. Sunt fană a acestui vlogger și mi se pare foarte tare felul în care își personalizează el ochelarii de soare. Știu (că de-aia sunt fană) că ochelarii lui cu alb pe margine au o poveste, dar asta nu mă face să nu vreau să am și eu ochelari cu alb pe margine. Profitând de faptul că ne-am făcut amândoi ochelari de soare cu dioptrii, meșterul familiei s-a pus pe pictat, astfel că acum avem amândoi ochelari personalizați ca ai lui Casey.

Lentilele pe care le am acum sunt tot de la Essilor, mai precis Xperio eMirror și partea faină e că sunt disponibile în nouă nuanțe.

Să nu vă imaginați că ochelarii vor fi chiar atât de colorați; eu am ales inițial verdele, după care am revenit asupra deciziei, că verdele e fain și e culoarea mea preferată, dar nu știu cum se face că am mai multe haine albastre decât verzi, așa că alegerea logică a fost a unor lentile albastre, așa cum și le-a ales și Sebi. După care m-am răzgândit și am ales, din nou, verdele. Evident!!!

Lentilele astea grozave sunt disponibile și pentru interior, adică existe lentilele Flash to Mirror activate de Transitions – lentile cu efect de oglindă de la Essilor. Ele se adaptează de la o nuanță strălucitoare, cu un uşor efect de oglindă foarte modern, atunci când lentila este deschisă la culoare, la o culoare întunecată, cu efect de oglindă, atunci când te afli în aer liber și lentila este activată de lumina soarelui.

…ceea ce poate nu sună spectaculos, dar ia vedeți videoul ăsta!

Orange, Forrest Green, Ocean Blue, Violet, Copper și Bronze – toate aceste culori unice sunt disponibile în 3 nuanţe – gri, maro şi verde grafit – pentru Transitions XTRActive. Lentilele e-mirror combină performanțele optice cu cele estetice, oferind: rezistență la zgâriere, rezistență anti-murdărie, antireflex pe suprafața concavă. Iar noi suntem foarte happy, pentru că ochelarii noștri de soare sunt unici în felul lor și arată foarte, foarte bine. There’s no denying! 

Lentilele sunt așa cum le vedeți în poza cu noi doi: colorate, dar nu exagerat. Sigur că în prezentarea de pe site-ul celor de la Essilor sunt dramatizate imaginile, așa e peste tot.

Revenind la ochelarii mei de soare…

– Dar Denisa, de ce ne recomanzi ochelari de soare în octombrie?

– Pentru că ochelarii de soare nu se poartă doar vara, la fel cum pielea nu se protejează cu FPS (sau SPF) de razele UV dăunătoare numai când mergem la plajă! Cât e lumină afară, aceasta vine de la soare și degeaba ne păcălim noi că soarele e mai blând toamna.

Iar iarna, când avem „noroc” de zăpadă și totul e alb în jur, mie-mi vine să înjur, pentru că:

  1. mă dor ochii de naiba mă ia și
  2. urăsc zăpada când trebuie să pășesc prin ea (și e murdară sau se topește, bleax) sau când trebuie să conduc pe ea. În rest, poa’ să ningă la țară, în jurul cabanelor încălzite cu lemne de foc, unde se stă la gura sobei/șemineului și se deapănă povești în fața unei căni cu ciocolată caldă.

Dacă în privința pășitului și condusului pe zăpadă n-am ce face decât, eventual, să mă înarmez cu încălțăminte impermeabilă și cauciucuri potrivite, în privința ochilor care dor am arma perfectă: lentilele de soare cu dioptrii. Serios vă spun că sunt salvarea mea atunci când heliomatele nu mai fac față!

În Hunedoara, lentilele Essilor sunt aduse de Optodia, optica mea preferată – o recomand tuturor pentru că aici am găsit profesioniști care chiar știu cu ce se mănâncă lentilele, ochelarii, dioptriile etc.

1 thought on “Ochelarii noștri „de Casey””

  1. Si mie imi place stilul lui Casey, e super tare omul asta! E original si tot timpul plin de idei noi. Au incercat multi de pe la noi sa-l imite, de fapt, unii incearca si acum, dar n-au reusit nici macar pe sfartul sfertului sa ajung la nivelul lui. :) Desi imi place de Casey, sa stii ca ideea ochelarilor vopsiti nu ma incanta deloc. :D dar na’, fiecare cu ce-l doare. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.