„Online va fi mereu simplu”

…zice eMag. Numai că nu e întotdeauna simplu. Nu e simplu atunci când eu, afiliat Profitshare, recomand un produs, iar tu, client binevoitor, nu îl poţi cumpăra pentru că nu-ţi merge plata cu cardul. Nu e simplu când produsul respectiv îţi ajunge, deşi cu plata ramburs, iar eu îl văd în Profitshare drept „comandă anulată” şi, implicit, comision anulat.

Am cumpărat de curând ceva mic de pe eMag. Aveam banii în cont, am folosit un MasterCard cu care am mai făcut zeci, dacă nu chiar sute de plăţi online, totul a mers bine până când nu a mai mers. Adică am văzut mesajul de mai jos:

emag online va fi mereu simplu

„Plata dumneavoastră nu a fost procesată”. Fără nici o explicaţie suplimentară. După câtva timp, am fost sunată pentru lămuriri, am explicat că vreau produsele, dar nu merge plata cu cardul şi nu ştiu de ce doar la ei nu merge [Sebi a păţit acelaşi lucru cu un card VISA emis tot de ING]. Nu am primit vreo explicaţie, doar confirmarea că voi primi comanda cu plata ramburs.

Îmi place eMag; îmi place să ştiu că găsesc toate produsele care mă interesează la preţuri rezonabile, într-un singur loc, de unde le pot comanda rapid [„Azi comanzi, mâine primeşti”], plătind online. Nu-mi place când aceeaşi problemă se repetă şi se tot repetă şi nimănui nu pare să-i pese.

Data viitoare când vreau să cumpăr un gadget sau un produs electrocasnic ce fac? Comand de altundeva sau o să-mi scot banii de pe card şi aştept curierul cu caşu’ în mână?

7 thoughts on “„Online va fi mereu simplu””

  1. @cotos: au prețuri și mai mari și mai mici, dar au și chestii pe care în altă parte nu le găsești: factura online, certificat de garanție online, returnare produselor fără hărțuială, etc…

   Apropos de carduri, nu știu dacă este vina magazinelor sau a procesatorilor de plăți (și eu ieri am avut pentru prima oară probleme să plătesc la Vodafone).

 1. La ei am platit recent cu cardul fara probleme, in schimb am patit-o cu un site de reduceri si mi-a dat eroare de vreo 3 ori. M-am enervat, am anulat comanda si mi-am pastrat banii. :))
  Pe mine cel mai tare ma enerveaza cand esti si om de buna credinta si ii anunti de problema si ei tot nu iau masuri.

 2. Nu ar trebuie sa fie astfel de probleme la o firma precum eMag sau daca sunt ar trebuie sa le rezolve cat mai repede si sa nu astepte criticile clientilor.

 3. Problema nu e de la eMAG, e de la procesarea cardului. Mi-a luat o ora sa rezolv, pe traseul banca-payu-romcard. Trebuie o parola, care oricum nu merge in toate browserele.

 4. folosesc emag de foarte mult timp si n-am avut nici macar o problema cu ei, iar produsele lor sunt mereu de calitate isi respecta termeni si conditiile. emag este cel mai serios magazin online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.