Ordnung und Disziplin, ziua 3

Wow, deja e ziua a treia? Wow, deja e ziua a treia!

Ziua a treia a început greu şi a continuat în forţă. Am reuşit să ieşim din hotel pe la 11 jumate şi ne-am dus în recunoaştere, în Kaprun. Mă plimb pe străzile acestei staţiuni şi mă simt de parcă aş fi într-o altă lume. Asta mi se întâmplă de fiecare dată când ajung în Austria – pentru câteva zile, sunt în Rai.

Raiul pe pământ există şi e chiar aici, la 1.000 de kilometri de casă. Am fotografiat turişti, copaci înzăpeziţi, ninsoare, clădiri vechi şi case din turtă dulce, hoteluri şi pensiuni „corecte”, utilaje de deszăpezire care ies pestrăzi imediat cum începe să ningă – şi ninge întruna, ca în poveşti. Mă felicit pentru decizia de a-mi lua la mine lentilele de contact, pe ninsoarea asta nu aş fi avut nici o şansă cu ochelarii. Am spus-o şi o repet: cel care va inventa ochelarii cu ştergătoare de „parbriz” se va îmbogăţi din asta.

În cea de-a doua parte a zilei, ne-am relaxat la Tauern Spa din Kaprun. A fost fain, sunt bazine acoperite şi două bazine descoperite [plus unul la cucurigu, deasupra clădirii, accesibil doar pentru oaspeţii hotelului], un tobogan lejer pentru copii mici şi mari, jacuzzi, saună, masaj, cam tot ce ţi-ai putea dori de la un spa. Numai că eu având acasă – la Deva – Aqualand, care e „tot aşa, numa’ că mai mic”, nu am fost foarte impresionată. Tauern Spa e o combinaţie între ştrandul Apollo din Băile Felix şi Aqualand din Deva. Deci de-astea avem şi noi, în sfârşit!

Seara s-a încheiat cu o cină delicioasă [schnitzel, ce altceva? Zicea Gaben că în Austria au ăştia şniţele şi-n trusa de prim ajutor] urmată de analiza fotografiilor făcute de fiecare. Din 32 de poze, am primit laude pentru vreo trei. Ce-i drept, eu m-am axat foarte mult pe fotografiile clasic-turistice, din care să înţeleagă şi părinţii mei, dar şi colegii care m-au lăsat să plec în concediu ce am văzut eu aici. De când mi-am vândut DSLR-ul m-am îndepărtat cam mult de fotografie şi am luat-o pe calea pozei. Sună trist, ştiu. Dar dintre toate pozele făcute, le-am ales doar pe cele care pot fi încadrate la „fotografie de turist în staţiune”, pentru că asta am crezut eu că e tema zilei.

De mâine încolo o să vă arăt şi alte poze, mai multe detalii dar luate separat, nu toate într-o poză. Să vedem ce-o ieşi. Până mâine însă, vă las cu pozele de azi – ghiciţi care au fost cele trei lăudate de organizatori? 

A, şi încă ceva: supermarket-ul SPAR din Niedernsill se închide în fiecare zi la ora 19, sâmbăta pe la 16 şi ziua de duminică nici măcar nu-i prezentă pe orar. Pe nici un orar. Zici că austriecii încep săptămâna luni şi-o termină Samstag [sâmbătă]. Atâta ordine şi disciplină numai la nemţi mai găseşti!

Ziua 1 | Ziua 2

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediţia a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Hotel KehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum Oradea Opel, Neola şi Anagrama. Walkie-talkie-uri de la Falcon, cazarea în Oradea asigurată de Continental Forum.

9 thoughts on “Ordnung und Disziplin, ziua 3”

  1. Pingback: TFB3 – raport de activitate în komandament | Foto Union

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.