Pellamar: o cremă românească wow!

Când am primit propunerea de a testa o cremă de față fabricată în România, recunosc că nu am avut așteptări prea mari. Știți că eu sunt fană a produselor Farmec & Gerovital și orice alt brand românesc mi se pare că încearcă să supraviețuiască pe lângă acest gigant care produce cremele cele mai bune. Ei bine… așteptările mi-au fost depășite cu mult. 

Mai testasem creme românești de pe la diverși producători mai mici sau mai mari, fără să mă impresioneze vreuna (exceptând-ule pe cele de la Farmec, cu care am deja o istorie). Dar când am deschis borcănelul de cremă antiaging Pellamar, m-am îndrăgostit. La a doua aplicare a cremei, deja adulmecam ca un cățel care a simțit miros de carne. Crema mea miroase foarte, foarte frumos. Nu am reușit să identific mirosul, dar ce vă pot spune e că este destul de discret și seamnă cu ceva cunoscut, din copilărie.

Pentru cititorii mai tineri: în vremea comunismului, nu aveam de ales între foarte multe produse. Erau foarte puțini producători, toți de stat, adică nu existau inițiative private pentru că erau în contradicție cu doctrina comunistă, iar produsele, neexistând concurență, erau de cele mai multe ori mediocre. Vă dați seama că mâncam Cavit, un fel de supliment alimentar cu calciu și vitamine, ca pe bomboane, pentru că nu aveam dulciuri decât cu aromă de zahăr? Nu făceam mofturi la ciocolată, dacă găseam, o cumpăram și o mâncam și cu asta basta.

Între produsele puține și nu foarte variate, mai existau și unele cu mirosuri frumoase. Mirosul pe care îl are crema Pellamar îmi aduce aminte de acele vremuri; că o fi un after shave bărbătesc, sau un detergent de rufe, nu-mi dau seama. Și mama a zis la fel când a mirosit-o: are o aromă cunoscută, dar nu știu ce este.

Trecând peste mirosul fin și frumos, crema e foarte bună pentru tenul meu mixt. Am pus o cantitate mică pe deget și am aplicat-o pe față; a intrat imediat în piele și mi-a lăsat-o foarte fină, lucru care nu se prea întâmplă și cu atât mai puțin vara, când nu suport creme de nici un fel, pentru că dacă mă vede soarele, transpir și ele nu apucă să intre în piele, ci se scurg foarte dizgrațios de pe față.

Deci da: fără exagerare, după a doua aplicare deja eram îndrăgostită de crema asta. Și înclin să cred că prețul destul de ridicat (pentru o cremă românească) este justificat de ingrediente. Printre altele, crema anti aging conține Coenzima Q10, extract din frunze de pătlagină (care favorizează producerea colagenului, contribuind la îmbunătăţirea fermităţii ţesutului) și extract de gălbenele în ulei de soia, nemodificat genetic, bogat în carotenoide cu rol important în frânarea proceselor de îmbătrânire a pielii. Este decongestiv, antiseptic şi antiinflamator şi nu în ultimul rând emolient.

Crema Pellamar Anti-aging costă 78 de lei. Nu este chiar suma pe care aș plăti-o în mod normal pentru o cremă de față, dar putem spune lejer că nu-i nici un preț exagerat de mare, dacă produsul are o calitate care se ridică la nivelul prețului.

Crema antiaging, laptele demachiant și loțiunea tonică PELL AMAR

Crema antiaging, laptele demachiant și loțiunea tonică PELL AMAR

Ce mi se pare foarte tare e că și alte produse din aceeași gamă miros la fel de frumos. Eu am mai primit și un demachiant și o loțiune tonică și ambele sunt ambalate foarte fancy, în recipiente din sticlă, cu pompiță. Despre calitatea lor vă pot spune că este foarte bună și nu o fac pentru că le-am primit – odată cu produsele, am primit și mână liberă să îmi spun părerea sinceră despre ele, ceea ce aș fi făcut oricum; o fac pentru că realmente am cunoștințe care sunt în căutare de produse de calitate la prețuri decente, femei care locuiesc în alte țări, dar se uită cu jind la produsele românești, de acasă, care fac minuni pe piele.

Așadar, cum am spus și în video, recomand această cremă din toată inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.