Pledoarie pentru Flashblock

Eu chiar nu ştiu cum m-ar ţine nervii să navighez pe site-urile de ştiri ori pe site-urile ziarelor şi revistelor dacă nu aş folosi feed reader-ul şi Firefox-ul îmbunătăţit. Google Reader mă ajută să citesc blogurile şi site-urile la care sunt abonată fără durerile de cap cauzate de culorile din background, reclamele enervante în Flash şi GIF-urile săltăreţe – da, cum este cel de mai jos. Flashblock este un add-on pentru Firefox pe care l-am activat cu mult timp în urmă şi pe care nu văd de ce l-aş dezactiva.

Am ochii sensibili, nu-mi place să mă doară capul şi consider că stau şi aşa prea mult timp în faţa monitorului ca să-mi mai obosesc ochii şi creierul cu bannere colorate de pe site-urile pe care ajung din când în când. Aşadar, foarte scurt, folosiţi cu încredere Flashblock, vă scapă de durerile de cap cauzate de publisherii hapsâni!

Exemplul de mai jos este luat la întâmplare, s-a întâmplat să mă aflu pe site-ul ZF.ro când mi-a venit ideea acestui articol, nu sunt nici alţii mai breji.

Poate că Vali are dreptate şi soluţia pentru a scăpa de reclamele astea multe şi enervante este introducerea de conţinut premium plătit. Dar cât ar trebui să coste accesarea conţinutului ca să nu mai văd atâtea reclame şi câţi cititori ar fi dispuşi să plătească pentru conţinut – fie el şi de calitate – online? Chiar nu există o cale de mijloc?

7 thoughts on “Pledoarie pentru Flashblock”

  1. N-am stiut pana acum de Flashblock. Si asta poate, pentru ca de foarte mult timp folosesc Adblock Plus. Este tot o extensie pentru Firefox. Si este reusita. Blocheaza tot ce vrei: flash, jpg si tot ce tine de acest domeniu, javascript etc. Si totusi daca vrei ca pe un site anume sa vezi tot ce inseamna grafica, poti bifa o exceptie si gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.