Portocale de decembrie

Se întreabă oamenii ăştia de ce mai primim şi acum portocale de Moş Nicolae şi tot ei îşi răspund că n-ar mai fi acelaşi lucru dacă n-ar mirosi a portocale în casă, de sărbători. Şi eu asociez mirosul portocalelor cu sărbătorile de iarnă; vara prefer să beau o limonadă decât să mănânc o portocală şi să aduc în jurul meu un miros „de iarnă”. Aşa s-au gândit şi cei de la Kaufland şi acum au o super ofertă „românească” – cel puţin în Hunedoara: cu 16 lei cumperi o găleată de plastic de 10 litri în care pui câte portocale poţi duce. Cam şapte kile de portocale „duce” găleata, deci preţul e bun.

Poate vă întrebaţi ce fac cu şapte kile de portocale: păi tata e mare amator, mama le pune în salata asta şi în rest, ne-om descurca noi. Important e că avem multe portocale şi în casă miroase a sărbătoare.

Bineînţeles, ceaiul cu scorţişoară face şi el parte din „decor”.

19 thoughts on “Portocale de decembrie”

  1. Iarna-mi place sa beau vin fiert si sa privesc cum ninge. Si dupa ce s-a depus un strat consistent sa ies la o bulgareala cu prietenii. Sper sa avem zapada de Craciun si de Revelion.

  2. Eu mi-am cumparat uleiuri de scortisoara si portocale, din alea de le pui in bolul de aromoterapie. Super misto mai miroase in casa mea! :)

  3. Portocalele sunt din-alea proaspete, zemoase, sau sunt din stocul vechi, cu pulpa seacă? Aş vrea să iau şi eu, dar m-am săturat de portocale seci.

  4. Bogdan Epureanu zice:
    December 8th, 2009 at 8:42 pm

    @lumeamare: in general se intampla asa prin supermarketuri.

    @Bogdan Epureanu mai degraba prin hypermarketuri :) (gen Real, Carrefour, Metro). Si mie mi s-a intamplat sa vad portocale „rapciuge” dar erau putine in lada, deci cele bune probabil s-au vandut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.