Povestea cafelei

Am pozat chestia de mai jos într-o cafenea din Bucureşti [parcă You se numea]. Pe panou scrie aşa: “Originally the coffee plant grew naturally in Ethiopia, but once transplanted, Arabia was monopolized by them. One early use for coffee would have little appeal today. The Java tribe from Ethiopia used coffee, but not as a drink. They would wrap the beans in animal fat as their only source of nutrition while on raiding parties. The Turks were the first country to adopt it as a drink, after adding spices such as clove, cardamom and anise to the brew”.

Mi-a plăcut felul în care era amenajată cafeneaua, doar că preţurile erau aproape prohibitive; mai mult ca sigur, este un loc gândit pentru străinii care ajung în Bucureşti.

povestea cafelei

Într-o bună zi o să-mi deschid şi eu o cafenea, dar până atunci adun idei de prin locurile care mi-au plăcut, iar din cafeneaua asta mai sunt idei de furat.
povestea cafelei

20 thoughts on “Povestea cafelei”

 1. microblogging pe www.***
  Iti poti lasa feed-ul de la twitter sau blogul personal si automat toate updateurile sunt postate si aici cu link catre siteul tau ! Incearca !

 2. Nu a aparut ce am comentat.
  Frumos concept, frumos loc, buna lectie de istorie.
  Cand o vei inaugura: scurta dubla, lapte, zaharina, apa plata cu lamaie… :)

 3. Mi-am adus aminte de o cafenea din Strasbourg. Se chema cafeneaua literara (sau ceva de genul asta) si totul era scris: tapetul de pe pereti, scaunele, mesele, buda, tot. Bucati de poezii samd.
  Arata tare fain si era in fond o chestie mica, “decat” cateva mese. Dar e unul din locurile de care imi aduc aminte cu o mare placere. Tre neaparat sa sap dupa poze si sa va arat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.