Poze și idei, de la alții adunate 6

Sumarul acestui episod arată cam așa: cum am scăpat de eroarea dată de imprimantă, un eveniment pentru bloggeri începători, (iarăși) inele din argint, ABS-ul explicat într-o imagine și o vorbă de duh.

Cum să printezi fără să dai bani mulți pe catuș?

printer errorAm rămas fără tuș în imprimantă, din nou. Am mai încărcat o dată cartușul, în urmă cu câțiva ani. Nu am nevoie să tipăresc documente foarte des, doar unele contracte și bilete de avion/check-in-urile, deci nu se justifică o imprimantă nouă și nici un cartuș foarte scump, când am nevoi atât de mărunte. Așa că am dus, din nou, cartușul la încărcat. Nu mi-a venit să cred când am auzit cât costă: CINCI LEI! Dar cei care mi l-au încărcat au zis că nu îmi garantează că va și merge.

Într-adevăr, când l-am pus în imprimantă, a început să dea mesaje turbate, că a fost înlocuit cartușul, că nu mai are tuș bla bla. Imprimanta este Canon Pixma iP1800. Am căutat pe net ajutor și am dat peste pagina de mai jos. Într-adevăr, soluția e simplă: ții apăsat pentru 5-15 secunde butonul secundar (nu cel de pornit/oprit) și apoi o ia la vale. Și așa a fost, după ce l-am ținut apăsat și-a dat drumul și acum îmi printează chestii. Foarte bun Internetul ăsta!

How to Fix Canon Printer Ink Error

Vrei un blog și nu știi de unde să începi? Iată o idee:

i blog therefore i amÎn perioada 27-30 octombrie 2016, la Cluj are loc Blog Activation Days, un eveniment la care mi-ar plăcea să particip pentru că… se ține la Cluj. Numai că acest program li se adresează persoanelor care vor să își facă un blog, nu celor care au unul de 10 ani deja. Așa că deocamdată nu îl trec în agendă, mă mai gândesc, că am timp.

Dacă vă interesează, detalii puteți afla pe site-ul Blog Activation Days.

Mâna sus cine știe de la ce vine PVCpvc rehau (fără dicționar)

Tot auzim că lucrurile sunt făcute din material plastic (PVC), dar nu țin minte să fi învățat la școală despre această substanță! Ei bine, nu căutați, că vă zic eu: PVC vine de la Policlorură de vinil.

PVC este o substanță din categoria materialelor termoplastice cu o structură amorfă. Sunt două forme de PVC, „forma dură” și „forma moale”, la care s-au adăugat stabilizatori. Forma moale este mai răspândită fiind PVC-ul, adecvată prelucrărilor tehnice, este forma care se aplică pe dușumea, sau în construcții la conductele din material plastic. Policlorura de vinil ia naștere prin polimerizarea (legarea) monomerelor de clorură de vinil (CH2 = CHCl) (sursa)

Iarăși mi s-a pus pata pe inele de argint, așa că o să las astea aici…

1_67_7_002

(http://www.edenboutique.ro/inel-din-argint-massive-flowers.html)

gear ring

(http://kinektdesign.com/product-gear-ring.php)

Glasses-Ring_1024x1024

(http://minorobsessions.com/products/sunglasses-ring)

Până când o să am 100 de dolari de dat pe inelul lui Candice Pool (cel cu ochelarii lui Casey Neistat), mi-am cumpărat elefănțelul de mai jos. De abia aștept să vinăăă!

1_52_7_002

(http://www.edenboutique.ro/inel-din-argint-lucky-elephant.html)

Sistemul de frânare ABS, explicat

abs

Și o vorbă de duh:

„Nu te agăța de o greșeală doar pentru că ai petrecut o grămadă de timp făcând-o!” (autor necunoscut)

greselile din trecut

ABS=anti-lock braking system.

Foto featured: Exchanging ideas, de la Shutterstock

Poze și idei 5 | Poze și idei 4 | Poze și idei 3 | Poze și idei 2 | Poze și idei 1

2 thoughts on “Poze și idei, de la alții adunate 6”

  1. Buna ziua, ideea de baza la imprimantele noi este ca si in cazul masinilor, cu cat sunt mai noi cu atat regasim mai multe cipuri si senzori. La imprimantele din ultimii ani este o problema daca vrem sa reincarcam cu tus sau sa folosim cartuse compatibile, oricum trebuie sa alegem bine daca ne hotaram sa achizitionam ceva nou.

  2. Buna ziua, alternativa la a detine o imprimanta sau multifunctional la tine acasa sau la sediul de lucru am aflat-o de curand de la o prietena, exista servicii optimizate de inchiriere pentru aceste echipamente, nu stiu exact cum functioneaza acest business insa sper sa am ragaz si sa ma interesez, problema inlocuirii cipurilor si a tonerelor este una veche si va fi in continuare, o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.