Praf

Ziceam marţi că nu aş vrea să fiu înţeleasă greşit, dar uneori îmi prinde bine faptul că vin la redacţie unde ştiu că o să stau pe scaun ore în şir. Mai ales când vin după o zi întreagă de făcut curăţenie prin toată casa!

Avem un pat mare, de 2×2,2 metri, lenjeria de pat e la fel de mare, parcă toate sunt oversized! Am încercat să întorc salteaua, credeţi că am reuşit singură? Nu, şi îmi venea să urlu, pentru că urăsc să nu pot face ceva singură. Ştiu că nu am condiţie fizică, dar forţă brută este, pot să bag boul în conservă, cum zice Sebi, dintr-o lovitură, pot să ridic o butelie de gaz sau un sac de cartofi, pot să îl ridic şi pe Sebi în spate [nu m-a crezut şi i-am arătat], dar nu pot să mă plimb cu greutăţile. Ei, numai că salteaua aia mi-a venit de hac: nu am putut s-o întorc, pentru că dacă era doar lungă o prindeam de partea îngustă, dacă era doar lată o prindeam eu cumva, dar e şi lungă şi lată şi a naibii de grea! Noroc că n-am ajuns sub ea, ca Elaine în Seinfeld! Până la urmă, a venit eroul acasă şi m-a ajutat s-o întorc – pentru că am citit eu pe undeva că e bine să alternezi părţile pe care dormi, de două ori pe an, sau aşa ceva.

Problema mea e că sunt foarte dezorganizată, mă apuc de cinşpe chestii deodată şi apoi îmi pun mâinile în cap când văd câte sunt de făcut. De exemplu, azi am băgat haine la spălat, apoi am dat jos lenjeria de pat şi pe când trebuia să fie gata programul scurt de 30 de minute al maşinii de spălat [care program are 40 de minute, pe ceas, în zilele când nu face prea multă spumă de la detergent] ca să bag la spălat cearşaful [e atât de mare, încât nu îl pot spăla decât singurel], am constatat că nu e gata, că iarăşi a făcut prea multă spumă, aşa că m-am apucat de şters pe jos în balcon, de mutat apa minerală şi alte chestii din balcon în cămară şi în camera de lângă, m-am dus în celălalt balcon, am şters şi acolo pe jos, am mai scuturat ceva, m-am întors la maşina de spălat – nici nu se apucase de treabă! – şi mi-am dat seama că mi-e foame. Dar înainte de a mânca, stai să şterg şi-n baie şi dacă tot am şters, să schimb apa din găleată. Şi să montez aspiratorul, că au rămas bucăţi din el în baie de două zile, când am mai aspirat şi am golit tubul de praf…

Nu vă mint: am două aspiratoare, şase mopuri, două mături şi patru găleţi pentru mop [câte una în fiecare baie şi în fiecare balcon]. Ai zice că mă pregătesc pentru vreun campionat de treburi casnice, dar nu. Sunt patru camere, două băi, două balcoane, un hol uriaş şi o bucătărie în care se intră direct de pe casa scării. Şi toate astea parcă stau în calea prafului din Hunedoara. Vă jur că în nici un oraş din ţara asta nu am văzut atât de mult praf! Avem o haldă uriaşă de steril la intrarea în oraş şi ghiciţi ce, eu stau la intrarea în oraş. Nici nu trebuie să bată vântul prea tare ca să-mi aducă praful în casă, intră el şi singur, pe geamuri, pe uşă, pe tălpile pantofilor etc.

Ce e mai trist este că îmi usuc hainele pe cele două balcoane, iar când le adun, sunt deja pline de praf. Le pun în dulapuri, cu praf, le scot şi le iau pe mine. Dacă e după-amiază şi bate soarele, se vede praful de parcă aş fi într-un videoclip cu făină. O să scap de praful din Hunedoara numai atunci când mă voi muta la casă, departe de orice haldă de steril sau de o curte prăfuită.

Revenind, după aşa o zi agitată, e bine că am un loc de muncă unde să merg să mă mai şi odihnesc! 

sursa foto

6 thoughts on “Praf”

  1. Imi place cand aflu ca lumea are mai mult decat un mop. La ce enumeri tu mai am o chestiune pufoasa care mizeaza pe atractie electrostatica sau cum ii zice, cu care sterg praful de pe podele cand nu aspir. De de nu usuci rufele in casa?(eu o fac pentru ca vecinii mei de sus isi tin catelul naparlitor in balcon, adio rufe acolo.)

      1. @Denisa Bârgău: Mie nu mi se întâmplă, dar aici e aer foarte uscat și se usucă repede. Mai deschid eu geamul, preventiv. Cât despre mopuri și chestiunea care atrage norișorii de praf după fiecare curățenie le spăl pe toate frumos cu detergent și aditiv dezinfectant. Paranoia nu e totală până nu fac și curățenia de după curățenie!

  2. Salteaua se intoarce de 2 ori pe an pentru ca o parte este speciala pentru iarna adica iti tine caldura iar cealalta este special conceputa pentru vara… ai grija totusi sa le pui cum trebuie in functie de anotimp pentru ca daca este foarte cald afara vara si salteaua este setata pentru iarna… te cam coci.
    Numai bine!

  3. Stai linistita ca e praf peste tot prin Romania. Eu locuiesc in Bucuresti, undeva nu foarte departe de bulevard. E de ajuns sa las usa intredeschisa la balcon sau o fereastra ca se si umple toata casa de praf. Dupa ce facem curat, in 5 minute e la loc pe mobila :)) Mai rau e ca ma streseaza cand vad cat de usor se depune pe electrocasnicele de prin casa, ma streseaza foarte tare. Una peste alta, asta-i mediul in care traim… Si nu e bine!

  4. Si pe mine mă enervează praful care se vede atunci când bate soarele in casa. Desi fac curatenie generala o data pe saptamana si aspir de nu stiu cate ori , stau intr-un oras micut, aerisit, tot este o gramada de praf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.