Produs în Sibiu 2013

produs in sibiuDe luni până miercuri, 16 octombrie, am participat la Turul bloggerilor în cadrul unui eveniment foarte mare şi foarte fain, numit Produs în Sibiu şi organizat de Asociaţia Produs în Sibiu şi Săptămânalul Sibiu 100%. A fost un tur de forţă prin mai multe fabrici şi firme din Sibiu, am aflat cum şi de cât timp se fabrică unele produse româneşti de calitate, am întâlnit oameni pasionaţi de munca lor şi care, în general, au pornit de la o idee şi au muncit pentru a o transforma într-o afacere de succes.

Mulţi dintre oamenii de afaceri sibieni care şi-au rupt din timp ca să stea de vorbă cu noi ne-au spus că Statul nu-i prea ajută, că ar fi nevoie de legi mai bune, că evaziunea fiscală încă se practică şi e greu să joci corect pe o piaţă în care nu toţi fac la fel şi câte şi mai câte. Important este că în Sibiu se munceşte, sibienii produc de la umeraşe şi piese auto la pateuri, paste făinoase şi muştar, astfel încât rata şomajului în judeţul Sibiu este de aproximativ 3%, cea mai mică din toată ţara!

O să vă povestesc, pe lung sau pe scurt, despre:

Campania are ca scop încurajarea consumului de produse fabricate pe plan local, chestie pe care ar trebui să o facă fiecare judeţ, pentru că, din fericire, încă se mai produce – nu la nivelul la care o făceam în urmă cu 20 de ani, dar nici nu importăm chiar tot. Ba, unele firme mai şi exportă, ceea ce nu-i rău deloc!

astazi s-au produs in sibiu

Avem puterea de a susţine firmele locale plătind salariul vecinilor, prietenilor, rudelor sau colegilor. Nu trebuie să scoatem noi bani din buzunar, este suficient să alegem produsele fabricate local atunci când mergem la cumpărături şi nu pe cele de import. Pe scurt, cumpărând produse locale, susţinem economia locală.

„Produs în Sibiu” este o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul Sibiu 100%.

Blogurile celorlalţi invitaţi la eveniment: Alexandra PalconiAnne-Marie, Manuel Cheţa, Cristian FloreaVlad DuleaAnca DumaAlina MassierIstvan Bertalan, Cristian, Douămâini.ro, Diana Ribana, CeMerită, Sebastian Bârgău, Călin Turcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.