Un program util de redimensionare a pozelor

De-a lungul timpului, am adunat câteva zeci de mii de poze făcute de mine şi alte câteva mii făcute de Sebi. Toate astea ocupă mult spaţiu, pentru că-mi place să setez camera foto să facă poze la dimensiunile maxime. Am mers pe principiul că e mai bine să am de unde tăia decât să-mi pară rău că am făcut o poză faină şi e prea mică.

Dar, cum spuneam, pozele sunt multe şi mari şi am avut nevoie de HDD-uri din ce în ce mai mari. O vreme am folosit ACDSee pentru redimensionarea pozelor [resize], dar mi se pare un program prea complex, nu-i nici gratuit şi eu nu vreau decât un singur lucru: să reduc dimensiunile fotografiilor şi implicit spaţiul pe care-l ocupă pe hard disk. 

Aşa că am găsit – nici nu mai ştiu dacă l-am căutat eu sau l-a recomandat cineva – Fotosizer, un progrămel gratuit care face exact asta: resize la poze. Poţi alege dimensiunile exacte, îi poţi spune să pună pozele în folderul original sau în alt folder, îşi face treaba foarte repede şi foarte bine.

Eu sunt mulţumită şi vi-l recomand, dacă aveţi chef să faceţi resize rapid. Îl găsiţi la fotosizer.com.

11 thoughts on “Un program util de redimensionare a pozelor”

  1. Eu am folosit şi încă folosesc Photoshop. E adevărat ca e ceva mai complex dar nu mă pot rezuma doar la la o redimensionare, trebuie să-i mai fac eu ceva pe-acolo.

  2. Multumesc frumos. Nu stiam ca e posibil asa ceva gratuit. Eu vreau sa stiu daca se poate si despre programul de personalizare al pozelor.Adica sa scrie automat pe ele jos sau in colt numele. Multumesc anticipat celor care dau sfaturi bune.l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.