Românii second hand

Mă uit cu milă la oamenii îmbrăcaţi cu tricouri cumpărate la mâna a doua. Nu pentru că nu-şi permit haine noi, nu-i asta o problemă. Şi eu prefer să dau 5 ori 10 lei pe un tricou de calitate decât să dau 30 pe unul care se rupe după a doua spălare. Mi-e milă de ei pentru că îşi cumpără hainele în funcţie de preţ şi de multe ori le aleg fără să se întrebe ce e cu mesajul scris cu litere mari pe tricou.

Ei nu ştiu engleză, vânzătoarele nici atât [şi să fim serioşi, de câte ori v-a spus o vânzătoare să nu vă cumpăraţi o haină pentru că arătaţi ridicol îmbrăcat în ea?] şi mai grav este că nici măcar copiii sau nepoţii lor nu ştiu să le spună că nu ar trebui să îmbrace chiar toate tricourile cu mesaje.

Aşa se ajunge la situaţii comice: o bătrânică îmbrăcată într-un tricou colorat, pe care scrie PORN STAR, un nene la 120 de kilograme, în vârstă de 50-60 de ani, cu un tricou colorat pe care scrie MADE IN THE 80’S, sau celebra poză a unui bărbat aflat la AJOFM, în căutarea unui loc de muncă, pe al cărui tricou scria I FUCK ON THE FIRST DATE…

18 thoughts on “Românii second hand”

  1. si eu ma caut prin secondshopuri dar cum stiu putina engleza aleg chestii mai cu cap si mi s-a intamplat de vreo 2 ori sa ii spun tatalul ca pe tricoul x scrie ceva urat….. fara sa ii explic si m-a crezut pe cuvant si tricul a ajuns carpa. Conteaza si putin ajutor si daca e de prin zona mea , eu le spun oamenilor …:) mi se pare de bun simt, caci nu e vina lor ca nu au dobandit cunostinte de lb straina!

  2. cel mai rau mi-a parut cand am gasit la un second din asta doua tricouri lacoste noi. imi erau mari. dar l-am fericit pe un prieten care s-a pricopsit cu ele pentru 40 lei.

  3. evergreen, poate spre surprinderea ta, „de puta madre” inseamna „super tare”, nu e nicidecum o insulta :) Daca am inlocui „de puta madre” cu „tu puta madre” atunci da, vorbim de alta mancare de peste.

  4. nici nu-ti inchipui cat de nelimitata e prostia si cati prosti sunt in tara asta.inclusiv aia care cred ca daca stiu sa scrie si sa citeasca e suficient..la ce invatamant avem, e de mirare ca mai gandeste cineva in spatiul mioritic si nu e plin numai de oi.de mici sunt invatati ca repetarea papagaliceasca inseamna educatie,ca daca preiei ideile unuia mai mare sau mai smecher ai si tu ceva minte.daca te uiti cati vorbesc fara sa citeasca si fara sa inteleaga ce citesc,te mai miri de niste rahaturi scrise pe tricouri …!?

  5. Ce se mai mira lumea ca nu stiu astia batrani engleza. Pai de unde sa stie, daca nu au facut la scoala ?

    Dar, da…chiar e amuzant sa-i vezi cu tricouri din astea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.