Să echilibrăm balanţa şi să se facă dreptate!

Am fost un pic nedreaptă săptămâna trecută, când l-am cam făcut de ruşine pe al meu soţ. Ce nu v-am spus în acel articol pe care l-am scris de pe telefon, în maşină, cu Pro FM în boxe, este că în primele noastre conversaţii pe messenger, încă dinainte de a ne întâlni, Sebi îmi trimitea link-uri către YouTube cu melodii foarte faine – şi mă refer aici la muzică, nu la gălăgia mizerabilă care se aude astăzi la majoritatea posturilor de radio comerciale din eterul românesc.

Sebi, Cipri, şeful meu, şi Winnie au fost cei care mi-au arătat că există şi alte trupe în afară de Scorpions şi Bon Jovi. E drept că mai ascultam şi Katie Melua, Pink sau Norah Jones, dar nu m-am apropiat decât relativ târziu de marile trupe rock.

De vreo câţiva ani, mi-am pus pe iPod maximum 10 melodii altele decât cele cântate de Scorpions şi Bon Jovi, iar restul până la 2 GB sunt doar melodii de-ale celor două trupe preferate. Aveam, deci, pretenţia că ştiu pe de rost măcar melodiile cele mai cunoscute ale trupelor mele preferate. Până când…

Până când ieri, tot în maşină, ascultam Rock Fm în Cluj, bucuroasă că mai scap de eternele lălăieli de la Europa FM şi bumţi-bumţi de la Pro FM. Alte posturi de radio cu acoperire naţională nu sunt, dacă scoatem din ecuaţie România Actualităţi şi Trinitas sau Zu şi Kiss FM – care nu sunt, de fapt, opţiuni. Nu în maşina mea. Şi începe o melodie pe care nu o mai auzisem niciodată. Şi îmi zic că parcă vocea care o cântă ar semăna cu vocea lui Klaus Meine, vocea Scorpions, pe care nu ai cum să n-o recunoşti. Dar dacă nu ştiu melodia, cum să fie cântată de Scorpions?

Mai aştept puţin şi văd că Sebi începe s-o fredoneze. Măi, să fie! Îndrăznesc să întreb, cam cum jumătate de gură:

– Dar cine cântă melodia asta?

Sebi se uită la mine, nu-i venea să creadă că nu ştiu, şi-mi răspunde. 

– Scorpions! Cum, nu o ştii? Nu ştii că am avut o perioadă în care am ascultat-o non-stop timp de câteva zile?

– Păi nu, că dacă nu m-a deranjat, n-am băgat de seamă ce ascultai tu.

Nu o ştiam. Spre ruşinea mea, până ieri nu am ascultat niciodată melodia But The Best For You. Mi-e ruşine şi mai ales ciudă, pentru că e foarte faină.

Astăzi iau la rând toate albumele Scorpions, ca să nu [mi] se mai întâmple aşa ceva niciodată.

1 thought on “Să echilibrăm balanţa şi să se facă dreptate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.