Scrumiere personalizate – de ce le primesc doar barurile şi terasele?

Ca o fumătoare înrăită ce sunt, mă uit în fiecare zi la scrumierele urâte din casa mea şi mă tot întreb de ce producătorii de ţigări nu vor să-şi facă reclamă decât în baruri şi restaurante.

Orice terasă care are măcar un gram de fiţe are scrumiere de la Kent, Winston, Marlboro sau PallMall. În fiecare an sunt altele, pentru că firmele care fac ţigări nu au voie să-şi facă reclamă la radio, la TV sau în presa scrisă, aşa că bugetul pentru promovare trebuie cheltuit cumva. Şi-atunci se organizează tot felul de promoţii şi concursuri, iar în paralel se personalizează cele mai faine scrumiere, care sunt împărţite gratuit în barurile care vând respectivele ţigări.

De ce, dragi producători de chestii care ne omoară şi pe care noi plătim o căruţă de bani? De ce vă „împrăştiaţi” scrumierele numai în baruri şi de ce nu găsiţi o soluţie ca să intrăm şi noi, fumătorii, oamenii care vă cumpără produsele, în posesia lor?

Acasă am o scrumieră din metal, pe care scrie Monte Carlo, de vreo 15 ani. Mai am una pătrată, din plastic negru, pe care am primit-o în urmă cu vreo 10 ani de la o firmă din Orăştie care nici nu cred că mai există. Mai am una mare, verde, pe care am primit-o de la prietena mea cea mai bună în urmă cu 10 ani. Ea s-a lăsat de fumat…

În rest, dacă vreau o scrumieră faină, trebuie să negociez cu chelnerii de la barurile care au scrumiere branduite, primite de la distribuitorii mărcilor de ţigări menţionate mai sus.

Eu, care dau cel puţin 400 de lei pe lună doar pe ţigările voastre, de ce nu merit o amărâtă de scrumieră pe care s-o duc acasă? Sigur că prin bucătăria mea nu trec atât de mulţi oameni, dar aş vedea-o eu în fiecare zi şi poate că aş fi mai puţin nervoasă atunci când dau 11-12 lei pe un pachet de ţigări.

Numa’ zic.

8 thoughts on “Scrumiere personalizate – de ce le primesc doar barurile şi terasele?”

  1. Eu am aceiași problemă cu unele pahare din birturi așa că i-am propus unui amic care deține un local să ”sparg” din greașeală unul și să-l plătesc :)))). Până la urmă, îl voi face pierdut sub atenta lui supraveghere :D.

  2. Pingback: Kent, echivalentul HTC la ţigări « Denisa Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.