Sfaturile Denisei [IV]: Addons pentru Firefox

Lista completă a addon-urilor pe care le folosesc eu pentru Firefox – sau 14 motive pentru care încă nu folosesc Chrome.

 • Adblock sau Adblock Plus – Teoretic, nu mai afişează reclamele enervante de pe marile site-uri de ziare, de exemplu, dar practic, cum intru foarte rar pe acele site-uri, nu pot spune că i-am verificat utilitatea. Sau poate e prea complex pentru mine.
 • Better Gmail 2 – Îmi place pentru că îmi arată în faviconul afişat pe tab numărul mesajelor necitite din Inbox, chiar dacă eu am „părăsit” tab-ul din folderul Spam, de exemplu. Better Gmail ştie să facă mai multe, dar mie pentru asta mi-e foarte util.
 • ColorZilla – Color picker util.
 • Cooliris – Am mai scris şi aici că este bestial; transformă orice site cu imagini într-o galerie foto faină. Dar decât să mă credeţi pe cuvânt, mai bine-l încercaţi
 • Copy Plain Text – Copiază textul de pe orice site fără formatare. Foarte util bloggerilor care utilizează binecunoscuta metodă copy/paste, pentru că nu mai trebuie să se chinuie cu trecerea textului prin notepad ori să verifice întotdeauna că-s pe modul HTML şi nu Visual. Lăsând gluma la o parte, mie-mi place addon-ul ăsta pentru că mă enervează să copiez textele formatate de care am nevoie.
 • Alternativă la Copy Plain Text
 • Download Statusbar – Îl folosesc de atât de mult timp, încât pop-up-ul ăla enervant care-mi afişa situaţia download-urilor a rămas doar o amintire urâtă. Când vreau să verific stadiul download-urilor, folosesc combinaţia de taste Ctrl + J. Always.
 • FireFTP – Nici nu vreau să-mi amintesc cum era viaţa înainte de FireFTP! Cel mai uşor de folosit client FTP.
 • Flashblock – Înlocuieşte obiectele în Flash cu un buton „play” simplu. Dacă vrei să le vezi, dai click pe „buton”. Simplu, frumos, util.
 • Forecastfox – Îmi spune câte grade sunt în Hunedoara, fără să mai fie nevoie să mă uit pe geam. :D Şi nici cu degetul ud – de la salivă, nu vă mai gândiţi la prostii – nu mai trebuie să verific dacă bate vântul, pentru că îmi spune Forecastfox.
 • Google Toolbar – Îl folosesc pentru a verifica PageRank-ul site-urilor şi foarte rar pentru căutări pe Google. Puteau la fel de bine să-i spună PageRank Toolbar.
 • Power Twitter – Dacă nu foloseşti TwitterFox, despre care poţi citi ceva mai jos, dar şi dacă îl foloseşti şi mai intri din când în când pe Twitter.com, Power Twitter e util pentru că transformă toate link-urile din statusurile celor pe care-i urmăreşti tu în link-uri deştepte. Adică în loc de http://tinyurl.com/denisuca, vei vedea link to Denisuca – Nevastă de Coşmar. Kinda cool, nu? Şi asta nu e tot: imaginile de pe tinypic şi video de pe YouTube sunt şi ele afişate. Ba mai mult, poţi RT – retweetui – mesaje ca şi cum ai folosi Twitterfox.
 • Screengrab – Un fel de print screen fără balast, adică poţi obţine screenshot-ul unei pagini, fără elementele de care nu ai nevoie: marginile ferestrei, celelalte tab-uri, taskbar etc. Cel mai frumos lucru este că poţi obţine un screenshot al întregii pagini, din numai două click-uri.
 • StumbleUpon – Toolbar numai bun de folosit atunci când toţi bloggerii tăi preferaţi scriu despre „lumina învierii”, ouă roşii sau nu scriu deloc. Descoperi site-uri noi, din domeniile care te interesează.
 • Twitterfox – Părerea mea este că TwitterFox e cel mai bun „client” de Twitter. Singurul inconvenient: faptul că nu poţi mări sau micşora fereastra, iar cum monitorul meu e cam departe de mine, trebuie să mă chiorăsc ca să văd ce scrie acolo. Reply, ReTweet, Direct Messages, Replies, toate sunt disponibile în fereastra aia micuţă.

Asta-i tot ce folosesc eu, aşa că dacă mai ştiţi addons faine, vă invit să mi – şi ni – le recomandaţi aici, lăsând un comentariu.

10 thoughts on “Sfaturile Denisei [IV]: Addons pentru Firefox”

 1. Sa nu uitam de Xmarks (fostul Foxmarks) care permite backup-ul si sincronizarea bookmark-urilor.

  http://www.xmarks.com/

  Chestia cu FTP-ul din firefox e discutabila. Eu prefer sa folosesc Total Commander pentru asta.

  Oricum, buna lista. Nu stiam de pluginurile cu care faci screen capture :)

 2. ca si client de ftp clar ca FileZilla e cel mai bun. cat despre pluginuri, nu folosesc decat pluginuri mai tech ;) -> httpfox, orbit, pass exporter, search status, showip, tamper data, highlighter, torbutton, live http headers, aol radio … e clar ca fiecare vede utilitatea in necesitate!

  have fun

 3. de aici eu folosesc google toolbar, stumbleupon si twitterfox.. o sa incerc sa folosesc si fireftp desi eu nu las Total Commander-ul pt nimic in lume..

 4. apai io lenesa fiind cel mai tare folosesc fire gestures si qtl. primul imi usureaza browsing-ul far sa folosesc butoanele standard si al doilea..quick translate…de astealalte…rss ticker si ie tabs..si evident cea mai inteligenta scula de la foc incoalce xmarks.

 5. Super lista, chiar mi-am adaugat si eu cateva addonuri noi din cauza ta!! :)
  Nici nu stiam ca aveam nevoie de ele, dar ce bine imi prind :)

 6. Pingback: Add-ons la Firefox | iam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.