„Şi asta pentru că”

Are dreptate tata: nu mai poţi urmări un jurnal de ştiri fără să auzi clişeul „şi asta pentru că”. Cei care scriu ştirile nu sunt capabili să relateze o informaţie fără să includă şi rahatul ăsta de exprimare.

  • Nu-ştiu-care sat este izolat de lume şi asta pentru că ploile din ultimele zile au făcut ca râul nu-ştiu-care să iasă din matcă.
  • Profesorii vor să intre în grevă şi asta pentru că nu sunt de acord cu ordonanţa de urgenţă a guvernului care prevede eliminarea a 15.000 de posturi din învăţământ.
  • La Cluj Napoca, cei mai conştiincioşi cetăţeni s-au înfiinţat în faţa ghişeelor încă de la primele ore ale dimineţii, asta pentru că

Urmăriţi un jurnal de ştiri pe Antena 3 sau Realitatea şi veţi vedea că bieţii ştirişti încă îşi mai revin după beţiile „tradiţionale” de sfârşit de an. Trist.

8 thoughts on “„Şi asta pentru că””

  1. Limbajul jurnalistic nu e dintre cele mai creative…iar daca un ziarist nu identifica cauza dezastrului, e jaleeeeee. Din liceu m-am obisnuit sa am o lista cu sinonime pentru cuvintele cele mai frecvent folosite, pentru comentarii, eseuri si articole. Se pare ca la Jurnalistica nu s-au gandit la asa ceva inca:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.