Tratamentul cu parafină al mâinilor

Știați că nu doar tenul trebuie îngrijit? Sigur că știați, că de-aia folosiți creme de mâini. Doar că mâinile obosesc și îmbătrânesc, le ținem prea mult în apă cu detergent de vase, le agresăm, uneori uităm să le dăm cu cremă și când constatăm că și ele au riduri, nu ne vine să credem.

Adevărul este că ochii și mâinile nu mint niciodată. Dacă vrei să știi ce simte persoana din fața ta, uită-te în ochii ei. Dacă vrei să-i afli vârsta, uită-te la mâinile ei.  Orice vedetă trecută de 45 de ani, oricât de îngrijită și „tunată” ar fi prin celelalte părți, are mâinile îmbătrânite, ridate. 
Mi s-a propus să „testez” un tratament cu parafină al mâinilor. Vă spun sincer, din proprie inițiativă nu cred că aș fi ales vreodată așa ceva, pentru că nu știam că există și pentru că, am mai zis, nu sunt genul de femeie care să meargă la salon pentru pedichiură, pensat sau la alte tratamente. Unghii cu gel am avut o singură dată și m-am lămurit că nu sunt pentru mine, astfel că singurul „salon” la care merg este la tanti Lenuța, care mă tunde cam de două ori pe an. Atât.

cristiana de la salon allure deva

Pe Cristiana am cunoscut-o în ziua când eram programată, la Salonul Allure din Deva, pentru tratament. Ea mi-a propus să încerc acest nou tip de tratament. Am avut ceva emoții, că eu sunt sociabilă [doar] cu oamenii pe care-i cunosc deja și mai mult online decât offline, dar ne-am înțeles bine.

Toată treaba a durat sub 30 de minute, la care se mai adaugă cele câteva minute în care am ridicat camera de pe jos [căzuse, săraca, fix în obiectiv!], în care am făcut poze etc.

Tratamentul începe cu dezinfectarea mâinilor, apoi cu un gomaj delicat și spălarea lor. După asta se aplică un pic de cremă hidratantă și fie se introduc mâinile în parafina fierbinte, fie aceasta se aplică pe mâini cu ajutorul unei pensule. În cazul meu, aplicarea s-a făcut cu pensula, pentru că se încinsese soluția prea tare.

Parafina folosită conține și vitamine, este specială pentru uz cosmetic. Printre beneficiile acestui tratament se mai numără faptul că este antireumatic și depigmentant – adică persoanele cu pielea pătată pot scăpa de pete cu ajutorul parafinei. Și nu trebuie să avem mâinile ridate ca să recurgem la tratamentul cu parafină, el nu face oricum decât bine, deci nu are ce să strice, ba dimpotrivă.

După aplicarea parafinei pe mâini – atât pe exterior, cât și pe palme și unghii -, acestea sunt puse în pungi de plastic și în niște mănuși din bumbac, unde stau timp de 15 minute. Știți ce ciudat e să stai cu mâinile pe masă un sfert de oră și să nu poți gesticula, într-o conversație cu o persoană pe care tocmai ai cunoscut-o? :)) E o experiență interesantă.

După asta, parafina este îndepărtată și mâinile sunt gata de show off!

mana dupa tratament

Rezultatul este neașteptat de spectaculos, n-aș fi crezut că aplicarea unei chestii fierbinți pe mâini le va hidrata la fel de mult ca o cremă super-hidratantă! Unghiile au căpătat și ele un luciu sănătos.

Cristiana recomandă un tratament cu parafină pentru mâini o dată pe lună. Eu vă spun că tratamentul merită cei 30 de lei și că-l voi repeta.

VIDEO: Tratamentul cu parafină al mâinilor

5 thoughts on “Tratamentul cu parafină al mâinilor”

  1. Știam câte ceva despre parafină.
    Bine de aplicat și în alte domenii.
    Oricum, multe din cremele pe care le utilizăm zilnic conțin acest produs.
    De ce să nu aplicăm direct substanța pură? :)

  2. Mi-am dat seama de utilitatea acestei substante cand am observat ca o crema pe care o foloseam in mod frecvent o contine intr-o cantitate destul de semnificativa. Ulterior am apelat si eu la acest tratament si da, este unul foarte bun pentru maini si unghii.

  3. Denisa, aveau doar manusa alba si una rosie? :-D lasand gluma pe raft, fain rasfat pentru lopeți!! Mi-a placut maxim figura ta.La un moment dat pastrai o distanță de parcă între voi doua era un perete de sticla cu doua orificii pentru maini. Mi-ai starnit curiozitatea! Le sunt datoare si eu mainilor cu un răsfăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.