„Uite apa, nu e apa” sau „Apa Prod, my love”

Ieri, în Deva n-a curs apă de nici un fel. Nu că în clădirea în care lucrez eu ar fi apă caldă, dar zic doar aşa… Firma care distribuie apa prin satele noastre, Apa Prod, n-a prea anunţat că efectuează nu-ştiu-ce lucrări pentru implementarea proiectelor ISPA sau ceva de genul ăsta.

De dimineaţă, am citit pe blogul lui Dan Terteci că s-a trezit „cu faţa la cearceaf” din cauză că n-a avut apă, dar eram atât de somnoroasă, încât n-am percutat. Şi-am ajuns la serviciu, unde-am constatat pe nasul meu că degeaba avem „budă la veceu” dacă nu curge apa. O zi fără apă rece nu-i o tragedie prea mare, mai ales când eşti la lucru şi nu te gândeşti să faci duş cu apă rece într-o baie care nu este prevăzută cu duş. Dar când afli că distracţia se mută la Hunedoara începând din seara zilei în care la Deva nu ai avut apă, parcă începi să te îngrijorezi.

În cele din urmă, am aflat că apa nu se ia până dimineaţă la 9, deci mai aveam timp să fac duş. Ajunsă acasă, pe la 4 fără un pic [da, dimineaţa, pentru că am avut ceva mai mult de lucru decât de obicei şi nu, de obicei nu ajung acasă chiar atât de târziu – sau mă rog, devreme], constat că o coală A4 neştampilată şi fără vreun antet mă întâmpină neprietenoasă: „În seara aceasta la ora 24 se întrerupe furnizarea apei până joi la ora XII”. De fapt, nici nu cred că scria „se întrerupe…”, ci „se ia apa”. Apă caldă nu mai curge de mulţi ani la robinetele hunedorenilor, deci e clar că doar apa rece se mai poate „lua”.

Am vrut să urlu, dar mi-am impus să aştept până la contactul cu robinetul. Din fericire, încă mai am apă, deci nu ştiu cine a vrut să-mi strice ziua noaptea cu afişul ăla. Din nefericire, când m-am spălat am constatat că părul nu-mi scârţâie ca de obicei, iar când m-am spălat pe faţă, mâinile – teoretic curate, că doar mă spălasem intens – aproape că-mi alunecau pe ten.

Întrebarea mea este: dacă apa s-a luat la ora 24 şi mai vine „joi la XII”, eu cu ce naiba m-am spălat?

5 thoughts on “„Uite apa, nu e apa” sau „Apa Prod, my love””

  1. nu stiu cum e cu apa in deva, dar eu stau la bloc in bucuresti si acum vreo 5 ani nu aveam apa calda decat la pranz, ora 14. Zilnic timp de vreun an. Nu ma mai mira nimic legat de apa dupa faza asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.