Un blog de travel pe gustul meu

De când am aflat că o să plec la Barcelona, am început să-mi fac documentarea pe net. Atunci când călătoresc împreună cu Sebi, fie ne documentăm împreună, fie suntem destul de informaţi cu privire la locurile în care mergem încât să nu mai fie nevoie să citim părerile altora de pe net. Numai că acum nu merg însoţită de soţ [sic!], plus că n-am mai fost niciodată în Spania, aşa că am simţit nevoia să am toate informaţiile despre locurile pe care urmează să le văd, despre hotelul la care voi fi cazată şi aşa mai departe. 

Tot căutând, am dat peste un blog de care mă mai lovisem în trecut, dar pe care, ruşine mie, l-am ignorat: TravelGirls.ro. Travel girls sunt trei fete cucuiete, Narcisa, Loredana şi Maria, pe care nu le cunosc personal, dar care scriu foarte pe sufletul meu articole despre călătoriile pe care le fac.

Îmi place stilul destul de personal în care îşi scriu impresiile de călătorie, îmi place că nu copiază de pe net lucrurile văzute şi povestite de alţii, ci scriu la prima mână despre locurile pe care le-au văzut. Şi apreciez în mod deosebit sfaturile utile pe care fetele le dau cititorilor: cum să cheltui mai puţin, cum să beneficiezi de diferite reduceri, cum să-ţi faci bagajul cât mai mic pentru cât mai multe zile, ce-i de văzut în oraşul cutare, ce să nu ratezi… toate astea, văzute prin ochii unui român obişnuit, cu loc de muncă şi program de la 9 la 17, scrise pentru români obişnuiţi, cu loc de muncă şi program de la 9 la 17.

Mie fetele astea mi-au deschis apetitul pentru călătorit, nu că mi-ar fi lipsit, dar după ce am citit articolul intitulat „De ce călătorim„, au început să mă mănânce tălpile, bocancii tropăiau nerăbdători lângă uşă, iar geamantanul începuse şi el să tremure.

Şi-am plecaaat! Vă scriu din Barcelona, promit!

19 thoughts on “Un blog de travel pe gustul meu”

  1. Eu am fost anul trecut în Spania şi a fost foarte frumos. Găseşti pe blog un articol cu câteva fotografii. Anul acesta sper să ajung şi prin Barcelona.

  2. Misto ze blog, ma bucur ca ne-ai ‘linkuit’. Putem troceri despre Barca, daca vrei, inainte s-o mai vizitati, poate mai ajut si io cu cate o idee. Daca va prinde insa cheful de sarit oceanul, pot sa va povestesc cu orele despre NYC. Cred ca in curand imi dau doctoratul din subiect :D

  3. Ah, frumooos de tot! Distractie faina si sa ne scrii despre aventuri comice si pline de zambete!

    Pana una alta, spor la bagaje!

  4. Sa calatoresti prin lume, este cel mai relaxant lucru care il poti face sa te deconectezi de la stresul cotidian. Mai ales cand cineva iti povesteste cu lux de amanunte, deja incepi sa te imaginezi in acele locuri minunate si sa te simti putin mai bine.

  5. Pingback: RoBlogFest 2012 – ce am votat « Denisa Bârgău
  6. Pingback: Despre TravelGirls

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.