Un bunic și-o biată aventură

Era titlul cărții mele preferate din copilărie. O carte de acțiune, de care-mi amintesc cu drag. Nu știu de unde apăruse în biblioteca mea, din păcate, nu mai știu nici cine a scris-o… noroc cu Google, așa mi-am amintit: Petre Sălcudeanu.

Păcat că nu a fost reeditată, cred că i-ar plăcea oricărui copil.

Postul ăsta este un răspuns la o leapșă primită de la Amalia. Ea a scris un post mult mai lung, pe care vi-l recomand. Atenţie! Poate provoca nostalgie!

5 thoughts on “Un bunic și-o biată aventură”

  1. ah, Bunicul parca era un inspector si mai era ajutat de cineva si punea cap la cap detaliile crimelor, nu? am si eu o carte de a lui Salcudeanu prin biblioteca, se numeste Bunicul si o lacrima de fata, una din cartile mele preferate . :)
    numai bine!

  2. La „Bunicul si o biata aventura” am ajuns mai tarziu. Primele au fost Povestiri Istorice de Dumitru Almas si Din Marile Legende ale Lumii – de Alexandru Mitru. Tin minte ca ne jucam de-a dacii si romanii, romanii si turcii, de-a francezii si sarazinii – si tot timpul era scandal pentru ca nimeni nu dorea sa faca parte din tabara railor.

  3. La noi cand vine iarna – Mircea Diaconu. Splendida carte,ma face sa vibrez ori de cate ori o citesc…pentru ca ma face sa ma intorc in copilarile, la jocurile, la nazbatiile de atunci, la frumusetea sentimentelor, la misterul pe care il simteam in prezenta oamenilor mari. o am si in format pdf, cine e interesat… contact me (adica cereti-i Denisei adresa de mail).
    PS – Denisa, sa stii ca iti citesc cu mare placere blogul. Si ori de cate ori te citesc mi se face teribil de dor sa stam la o tigara cu cate un pahar de Cola in mana (de-ala de nu se mai vinde la Kaufland :P )si sa povestim cate-n lunqa si in stele. Pup dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.