Un ultim omagiu

Am văzut un bărbat plecând de la magazinul de pompe funebre cu o coroană în mână.

Pe ea scria „UN ULTIM OMAGIU DIN PARTEA FRATELUI” și eu m-am gândit când a fost ultima oară când cineva mi-a adus un omagiu folosind acest cuvânt.

Niciodată! Nu te duci în vizită la fratele tău și-i spui „Am venit să îți aduc un omagiu”, mai degrabă o sticlă de țuică sau niște ouă, un tort, orice, dar omagii?

Cum ar suna: „Denisa, îți aduc un omagiu”. Nu, noi aducem doar ultime omagii. Aș vrea ca pe coroanele pe care mi le veți aduce, când voi muri (și dacă veți considera necesar să dați banii pe coroane care vor ajunge să polueze inutil mediul), să scrieți ceva amuzant.

Vă și dau câteva idei:UN PRIM ȘI ULTIM OMAGIUTE RUGĂM SĂ NU TE ÎNTORCI!OK, E ULTIMA DATĂ CÂND ÎȚI ADUC FLORI!BUNĂ DIMINEAȚA LA CAFELUTSĂBEST HALLOWEEN PARTY EVER!

Serios, vă dau voie să scrieți mesaje tâmpite și să râdeți de ele împreună cu ceilalți „invitați”… asta dacă avem norocul să trăim atâta, că eu vreau să trăiesc 100 de ani și deci voi trebuie să-mi supraviețuiți!

Așa de mult mi-aș dori ca moartea unui om să nu mai fie doar prilej de tristețe, ci ocazia de a ne aminti despre lucrurile bune pe care le-a făcut cât a trăit, să rămânem cu ceva bun de la el.

Cum ar fi ca, atunci când murim, toate lucrurile noastre să fie împărțite celor care au nevoie de ele? Familia e îndurerată și nu-i arde de golit dulapuri, plus că nu vrea să se despartă de lucrurile persoanei decedat, dar dacă altcineva s-ar ocupa de împărțit lucrurile defunctului, ar avea și rudele viața un pic mai ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.