Vis de toamnă

Am primit o leapşă de la Dani. Bine, primesc destul de multe lepşe, dar nu apuc să le onorez pe toate. Se pare că pe astea despre călătorii, excursii, vacanţe le onorez pentru că-mi place să călătoresc. Mai ales toamna. Aşa că… 

1. Munte sau mare? Mare, dar nu văzută de pe litoralul românesc. Ultima dată am fost la mare în 2009 şi dacă nu se întâmplă ceva grav care să mă oblige să merg la Constanţa sau prin zonă, nici n-o să mai merg vreodată. Că n-am de ce.

2. Iarna sau vara? Toamna sau primăvara. Nu-mi plac extremele; urăsc zăpada sub papuci la fel de mult cum urăsc canicula, iar noi se pare că nu mai avem nici veri normale, nici ierni blânde. Aşa că prefer toamna, anotimpul meu, sau primăvara, când soarele doar ne încălzeşte, nu ne fierbe.

3. Care este destinaţia la care visezi că vei ajunge măcar o dată în viaţă?  Păi sunt multe, multe rău. New York e primul pe listă, dar vreau să văd şi toată California, Chicago, Paris, Lisabona, Praga, Berlin, Londra, Sicilia, Provence, Stockholm, Helsinki, Moscova şi Chişinău şi Riomaggiore, în Italia. Şi ar mai fi câteva…

4. Care este cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o? Austria, clar. Nici Spania nu-i urâtă şi-mi imaginez că Germania e un picuţ mai frumoasă decât Austria [dar nu sunt sigură], dar cum am „bifat” destul de puţine ţări de pe lista „de vizitat”, până acum Austria mi-a plăcut cel mai mult. Aştept cu interes ca în anii ce urmează să fiu plăcut surprinsă şi de alte ţări. Cred că prima pe listă va fi Cehia. Vreau să văd Praga!

5. Care este cel mai frumos oraş din afara ţării pe care l-ai vizitat?  Barcelona şi Viena. Nu pot spune că unul e mai frumos decât celălalt, fiecare are farmecul său. Şi dacă aş fi mers cu Raluxa în Brugge, probabil că ar fi fost şi el pe podium.

6. Care este cel mai frumos oraş din România pe care l-ai vizitat? Sighişoara, dar nu mi-e ruşine nici cu Timişoara, Cluj, Iaşi, Orăştie, Piatra Neamţ… avem multe oraşe faine. Zău!

7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat? Toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat m-au impresionat, chiar şi unele mănăstiri de la noi. Dacă nu ar fi fost impresionante, nu le-ar fi desemnat nimeni ca fiind obiective turistice.

8. Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin? Castelul Corvinilor, din Hunedoara, ca să mai ies şi eu la o cafea. :)

9. Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi? Sincer? Apăi eu tot zic de Praga, poate aude cine trebuie şi… :-”

10. Ce suveniruri cumperi de obicei? Înainte cumpăram haotic, dar de când a făcut Sebi turul României pe două roţi, am început o colecţie de magneţi. Între timp, s-a umplut frigiderul – la exterior, desigur – şi am descoperit că-mi plac mai mult globurile „cu zăpadă”. Deci dacă vreţi să-mi aduceţi un suvenir de pe undeva, acum ştiţi ce-mi place.

Puteţi să preluaţi leapşa dacă vă place să călătoriţi. Dar cui nu-i place?!

15 thoughts on “Vis de toamnă”

  1. Sa stii ca Helsinki nu e atat de impresionant. Intr-o zi, maxim doua, vezi cam tot ce merita vizitat prin oras. Din zona de nord, Tallinn, Copenhaga si Oslo sunt mult mai frumoase :) Plus St. Petersburg, din cate am auzit si vazut prin poze. Totusi nu am fost acolo inca, asa ca nu pot garanta.

  2. @Denisa: desigur, poti sa mergi in cateva ore, cu un vas de croaziera, la Stockholm, Tallinn sau St. Petersburg :) Sau poti sa iei trenul catre satul lui Mos Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.