Vlog #4: Tăierea copacilor dimprejur

Titlul l-am preluat de la Alex Pârva şi poza din clip tot de la el o am.

Playlist-ul. Cum zilele astea m-am tot învârtit pe YouTube, mi-am redescoperit câteva preferinţe muzicale din anii trecuţi. Am ascultat Fără Zahăr şi mi-am dat seama că ştiu pe de rost versurile aproape tuturor melodiilor! Şi încă o constatare: dacă asculţi de prea multe ori o manea cum sunt alea de-o vară difuzate de Kiss FM, Pro FM & co., de la o vreme s-ar putea să-ţi chiar placă. Mi s-a întâmplat cu Tenerife şi încă vreo trei melodii pe care roackerul Sebi le-a ascultat una-ntruna astă vară. Aici e playlist-ul meu şi aici e canalul de YouTube al trupei Fără Zahăr.

McPoc este o sandwicherie din gara Devei unde-i tot timpul coadă; ultima dată când am salivat după un sandwich cu şniţel din piept de pui cu sos picant, am primit un fel de parizer pane. Au dat şi pocăiţii din gară de gustul banului şi au înlocuit carnea cu pastă de oase şi piele? Nu ştiu, dar nici nu sunt dispusă să aflu dacă ultima mea experienţă a fost o excepţie sau a devenit regulă.

I se spune McPoc pentru că e a unor „pocăiţi”, vânzătoarele au toate chişchineu şi pentru că mâncarea lor reprezintă alternativa la McDonald’s – sau invers, nici nu ştiu care „locantă” a fost deschisă prima în gara din Deva. 

Ca-n filmele cu proşti. Episcopia Devei şi a Hunedoarei a luat decizia de a tăia cei 12 plopi din jurul catedralei din Deva, motivele nefiind foarte clare. Presa a speculat una, reprezentanţii Episcopiei au zis alta, până la urmă nici nu mai contează de ce i-au tăiat, contează că au tăiat nişte copaci ca să se vadă biserica mai bine… sau ceva. Asociaţia Civitas a depus o plângere la Agenţia de Protecţie a Mediului, care la rândul ei a sesizat Garda de Mediu, care a amendat Primăria Deva pentru tăierea copacilor. Episcopia zice că o să planteze alţi copaci, o să fie bine. Pentru ei.

popi

BCR a lansat cardul Bun de plată. Eu propun lansarea unui card cu numele Rău-platnic, cu înscriere gratuită în biroul de credite; dobânda poa’ să fie oricât de mare, că oricum nu plăteşte nimeni.

1 thought on “Vlog #4: Tăierea copacilor dimprejur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.