Vreau un radio altfel

Vreau un post de radio cu acoperire măricică – adică aşa cum sunt Pro FM, Europa FM, neumuritorul Radio România Actualităţi şi omniprezentul Trinitas – pe care să îl pot asculta în maşină, la drum lung, fără emoţii.

M-am săturat să mă tot feresc de „simpaticii digei dubios de bucuroşi” de la posturile de radio „pentru tineret”, m-am săturat să stau cu emoţii că după foarte scurtul calup de ştiri o să urmeze Eu vara nu dorm, Habibi Yalla… I’m Sorry, A-a-a-a-a-a-a-a-a-a-ta, Uh la la la, I hear you calling India sau alte „manele”. Pentru mine, toate melodiile astea de-o vară, super fredonabile, sunt la fel de urâte ca manelele. Poate că nu le-aş urî dacă versurile lor ar spune ceva interesant, dacă nu ar fi făcute doar cu scopul de a fi ascultate la toate terasele, pe toate plajele şi în toate cluburile până când creierul spune „STOP! Încă o dată şi-mi dau singur shut down!”.

Vreau un post de radio aşa cum e Rock FM, pe care să îl pot asculta atunci când merg cu maşina de la Hunedoara la Bucureşti [şi nu doar în Sibiu şi în Bucureşti, cum se întâmplă acum], şi atunci când merg de la Hunedoara la Sibiu, Cluj, Baia Mare, Iaşi sau Timişoara. Îmi închipui că o licenţă pentru frecvenţe cu acoperire naţională costă foarte mult, prin urmare postul de radio trebuie să difuzeze chestii comerciale, ca să raporteze o audienţă impresionantă şi, în consecinţă, să încaseze foarte mulţi bani din publicitate, dar zău că mi-ar plăcea să ascult şi altceva. Şi poate că mai sunt şi alţii ca mine, care au în torpedo CD-uri de drum lung, pentru că pe posturile de radio care există acum nu te poţi baza decât dacă eşti fan Inna, Akcent, Connect-r sau Corina. Şi eu nu-s.

15 thoughts on “Vreau un radio altfel”

  1. Nu te condamn, din contra. Din pacate asta prinde la public… plus ca majoritatea nu prea sunt interesati de expandarea culturii muzicale asa ca nici nu o sa prinda acel gen de radio la toata boierimea.

    1. @vienela: Aaah, mor! La Magic FM, după fiecare melodie „vine” o voce care se vrea senzuală şi zice numele trupei/cântăreţului şi al melodiei. Am vrut să sparg boxele unei colege cu care am lucrat două săptămâni vara trecută şi care asculta doar Magic FM. Magic my ass!

      1. @Denisa: Am vorbit la prezent, cand de fapt eu am ascultat ultima data acum cateva luni (2-3, nu mai stiu exact). :)) Aveau portiunea aia de muzica veche fara intrerupere, fara reclame. :))

  2. Cand am trecut pe la baietii de la Rock FM, spuneau ca lucreaza la aria de acoperire. Cred ca au fost luati cam pe nepregatite de numarul fanilor … satui de de-alde Inna

  3. Radio Guerilla ascult mai nou dar pe internet ca in Arad nu se prinde. dau muzica mai altfel. ieri am ascultat cu placere limp bizkit-rollin`, n`am mai auzit`o de 1000 de ani; baga hip hop romanesc, mai un dubstep (Nero), balade faine de la Metallica, etc.

  4. Ai dreptate, si eu m-am saturat de radio-urile astea trase la indigo care baga aceeasi muzica. Exista atata muzica buna, eu as face un post care sa acopere toate genurile muzicale principale cu muzica de calitate.

  5. M-ai atins unde ma doare cu asta, m-am saturat de specimenele astea care numai muzica nu fac! Si mai castiga si o groaza de bani de pe urma unui popor needucat. Exista atata muzica buna pe lumea asta si noi ne stricam timpanele cu Inna, Velea s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.