Un weekend decembrist în staţiunea 1 Mai şi la Băile Felix

scris de Tata

O tradiţie de mulţi ani mă duce în fiecare iarnă cel puţin o dată la Băile Felix, pentru „înmuierea oaselor”. Când eram mai tânăr era plăcerea de a mă bălăci în apa termală de la ştrandul Apollo, apoi, cu trecerea anilor, am început să simt efectele tămăduitoare ale acestor băi.

Anul acesta, Moşul a venit mai repede şi am primit cadou un weekend la Pensiunea Selina din 1 Mai, care se află la doar câteva sute de metri de ştrandul meu preferat. Pentru că biletul era de două persoane, l-am invitat şi pe nepotul meu Virgil. Nepotul meu e un pic mai în vârstă decât mine, chestie care ne asigură întotdeauna distracţia atunci când persoane necunoscute ne aud vorbind unul cu celălalt: „Nepoate!”, „Unchiule!”. 

Am plecat spre pensiune cu toate că vremea era destul de potrivnică, afară –10 grade, zăpadă, iar cei de la meteo prevedeau şi ceva polei pentru zilele următoare. Ajunşi la Selina în jurul prânzului, am fost întâmpinati cu multă prietenie şi ospitalitate de personalul de acolo, dar prima noastra grijă a fost să ne bălăcim, aşa că ne-am cazat rapid şi fuga la baie.

Seara, când ne-am întors la pensiune, ne-am simţit ca acasă. Am putut să ne gătim în bucătăria pusă la dispoziţie de gazde în afara micului dejun inclus, am fi putut să facem muşchi la sala de forţă (dar n-am mai avut putereasă tragem de fiare) şi am putut să ne coacem de căldură în sauna pensiunii.

Am găsit aici condiţii excepţionale şi personal foarte amabil, acces la Internet, televizor, frigider, iar pentru la primăvară-vară e bine de ştiut că în curte ne vor aştepta şi două grătare şi piscina proprie, care din păcate iarna nu funcţionează.

A doua zi, programul a fost „tras la indigo” cu prima, dar cu mai multă bălăceală în apa de la Apollo, deşi la 2 grade plus a plouat mocăneşte toată ziua. Nimic nu te poate opri să faci baie în apa aproape fierbinte din ştrand, ba dimpotrivă, satisfacţia cea mai mare este atunci când afară e frig şi tu îl sfidezi stând în apa aburindă. E plăcut să vezi că tot mai mulţi oameni preferă să vina iarna acolo şi am văzut, spre bucuria mea, că mulţi îşi aduc şi copiii mici,  de doi-trei ani.

Am avut ocazia să-mi fac şi nişte mici cumpărături din prima localitate din Ungaria, aflată la o aruncătură de băţ de vama Borş, unde orădenii se duc la shopping bevásárlás ca într-un cartier vecin.

Una peste alta, a fost un weekend plăcut şi reconfortant pe care vi-l recomand dacă vă este la îndemână.

 

De la bălăceală n-avem poze, era prea riscant să duc aparatul foto la atâta abur.

____________________

La sfârşitul lunii noiembrie, am câştigat un weekend – de 1 Decembrie, dar am schimbat data, că era cam din scurt – în staţiunea 1 Mai din judeţul Bihor. Premiul mi-a fost oferit de Casa de Traduceri Lions United. Nu mi-a cerut nimeni să scriu pe blog despre asta, dar consider că e un gest frumos. La urma urmei, ei mi-au oferit un weekend la Băile 1 Mai pentru un simplu share pe Facebook.

Aşadar, iată cu ce se laudă Lions United:

  • Suntem una dintre puţinele agenţii de traduceri din România care au traducători angajaţi. Ne mândrim cu o echipă de traducători excelenţi care, pe lângă o calitate ridicată, ne asigură şi o viteză de reacţie foarte bună.
  • Ne place să credem că raportul calitate/preţ/viteză de reacţie este la un nivel foarte ridicat.
  • Experienţa noastră (traducem în/din 36 de limbi) acumulată în traduceri din domenii ca: juridic, tehnic, medical, resurse umane, economic/financiar, mediu, ecologie, automotive, IT, comercial, transporturi, media, aviaţie, fonduri europene etc. este greu de egalat de către orice alt birou de traduceri din România.
  • Avem un pachet complet de servicii (traduceri, legalizări, apostilări, colaţionări, interpretariat, consultanţă).
  • Garantăm confidenţialitate maximă a tuturor informaţiilor.
  • Asigurăm tariful standard indiferent de nivelul de complexitate a traducerii (nu percepem tarif de urgenţă sau de dificultate).
  • Project manager dedicat special proiectelor dumneavoastră.
  • Prelucrarea şi scanarea imaginilor şi a schemelor GRATUITĂ.

Mulţumesc!

2 thoughts on “Un weekend decembrist în staţiunea 1 Mai şi la Băile Felix”

  1. Ce buna ar fi o baie fierbinte pe frigul asta. Chiar ma intreb ce fain trebuie sa fie sa stai afara si sa faci aceasta baie. Sa sfidezi frigul. Abia astept sa incerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.