Ciorbă de legume la CrockPot

Astăzi vreau să vă arăt cum fac eu la CrockPot o ciorbă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Trebuie să menționez de la bun început că rețeta este după ochi, deci nu am cantități prestabilite și niciodată nu știu dacă va ieși o ciorbă lungă sau o tocăniță.

Primul ingredient vine din borcan și este un amestec de zarzavat pentru ciorbă pe care îl găsiți ca atare în supermarket-uri. La Metro, marca proprie Fine Life costă 5 lei borcanul de 800 de mililitri – sau 700 de grame, mă rog. Eu am aici brandul Giana iar un borcan din ăsta mare îl folosesc de două ori pentru câte o oală de ciorbă. În borcan se găsesc: ardei gras, morcov, păstârnac, roșii, pătrunjel, verdeață, sare și apă. Urmează să pun un amestec de legume congelate de la Lidl. Nu am pus toată punga. Amestecul conține cartofi, morcovi, fasole verde, mazăre, ceapă, ardei roșu, păstârnac și roșii. Este redundant, dar ultimele două ciorbe pe care le-am făcut conțineau foarte multă linte verde și mi-e dor de mai multe legume. Voi puteți să puneți doar legumele din borcan sau doar legumele congelate, vă asigur că sunt suficiente.

Mai departe, două cuburi de legume de la Vegeta, pentru extra aromă. Apoi niște linte roșie, preferata mea dintre toate boabele. Apoi am adăugat apă și nu am pus-o în borcan ca să măsor cantitatea, ci ca să clătesc borcanul de resturile de legume.

Am amestecat cu ce-am avut la îndemână, în cazul de față un polonic mic, am pus capacul și am pornit oala electrică. Iubesc CrockPot-ul pentru că îmi permite să gătesc fără să stau de pază lângă aragaz. Pur și simplu arunc ingredientele în oală, o pornesc și îmi văd de viața mea. După câteva ore, în funcție de setarea aleasă (slow sau mai puțin slow), mâncarea este gătită și datorită faptului că se gătește încet, aromele au timp să se întrepătrundă și gustul este unul grozav. Așa reușesc și eu să mănânc suficiente ciorbe și să petrec timp minim preparându-le.

După două ore și jumătate, ciorba s-a încălzit bine, dar încă nu fierbe. Manualul spune să nu ridici capacul în primele două ore, așa că amestec în ciorbă doar după două ore și jumătate. Deja miroase foarte bine, nu mai am răbdare, așa că modific setarea de pe slow pe ceva mai rapid. Ciorba este gata după încă aproximativ o oră.

Update: a ieșit delicioasă! Mi-am scos și „smântâna” vegană de la Lidl, dar atât mi-era de poftă de ciorbă, că am uitat s-o „albesc” cu ciorbă.

1 thought on “Ciorbă de legume la CrockPot”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.