O idee pentru flip.ro

Site-ul flip.ro este o afacere tare faină, pe sufletul meu, pentru că ia telefoane „vechi”, le recondiționează și le vinde la prețuri decente. Reciclare inteligentă, nu au cum să nu iubești așa ceva!

Telefoanele nu sunt vechi, nu vă gândiți la cine știe ce telefon cu butoane, ci modele relativ noi, dar depășite moral, vândute de oameni care și-au cumpărat modele mai noi și nu au vrut să își bată capul cu cumpărătorii de pe olx (sau Facebook Marketplace sau celelalte site-uri care intermediază vânzări). Ei bine, cei de la Flip iau aceste telefoane și le curăță, le schimbă bateriile, le fac ca noi (atât cât se poate) și le pun la vânzare, făcându-le în același timp poze profesionale, din care reiese cât de bine sau de rău arată. Vânzătorul își primește și el banii în funcție de starea telefonului și ce e fain este că dacă vrei, poți să îți primești banii pe telefonul vândut în 2-3 zile, iar dacă ai răbdare 30 de zile sau până când se vinde (sub 30 de zile), primești ceva mai mulți bani.

Buuun. Întrucât telefonul meu deștept dă semne de oboseală, m-am uitat pe oferta Flip și mi-am zis că nu fac nici un credit pentru un telefon vechi/nou, pentru că nu e o nevoie care să mă preseze, ci o să pun niște bani deoparte în fiecare lună, astfel încât de ziua mea, în octombrie, să îmi fac un cadou: un smartphone aproape nou. Câtă vreme are baterie nouă și e perfect funcțional, ba mai vine și cu garanție, pentru mine este „deal”-ul perfect.

Apoi, din neatenție, astăzi mi-am pierdut telefonul „de rezervă”, un micuț Samsung S7 vai de mama lui, tot spart și literalmente lipit cu bandă adezivă (duct tape), dar pe care îl foloseam pentru că face selfie-uri mai faine decât S20 Ultra și pe ăla aveam mai mult spațiu pentru video-uri și poze. Și mai e și problema că am un fir de păr mic pe camera 1x de pe telefonul principal, chestie care face imposibilă focalizarea până la 3x… Dar ce să-i faci, mi-a alunecat din buzunarul de la spate și dus a fost…

M-am gândit dacă nu ar fi momentul să îl schimb acum pe S20, când m-a „lovit” inspirația: nu de alt telefon am eu nevoie, ci de o recondiționare strașnică a actualului telefon!

Așa că am o idee pentru Flip.ro: faceți, dragilor, un serviciu de recondiționare a telefoanelor, un fel de „SPA” la care îți trimiți smartphone-ul obosit și îl primești înapoi ca nou, cu baterie nouă,dezinfectat, curățat. Aș plăti pentru asta!

Săptămâna viitoare îl duc la un service local, avem în Hunedoara un om care poate face tot ce am scris eu mai sus (Csabi, de la Best GSM). Dar susțin în continuare ideea asta de extindere a serviciilor oferite de Flip. Mai bine să reparăm și să folosim ce avem deja decât să tot cumpărăm lucruri noi și scumpe.

1 thought on “O idee pentru flip.ro”

  1. Am avut un eveniment neplacut cu Flip… am primit telefonul de la iei dar nu functiona cand a ajuns la mine, am comandat altul intre timp si astept sa vedem cel care a ajuns defect la mine cum se rezolva situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.