RCA, ITP, rovinietă

Să mă scuzaţi că folosesc blogul pentru chestiuni atât de personale, dar trebuie să am undeva la îndemână datele de expirare a [ale???] hârţoagelor pentru maşină. Ca să nu mai păţesc ce-am păţit. :D

Aşadar:

ford

Rovinietă: 18 februarie 2014 17 februarie 2015 18 februarie 2016 20 aprilie 2017 20 aprilie 2018
RCA: 14 iunie 2014 15 iunie 2015 14 iunie 2016 13 iunie 2017 15 iunie 2018
ITP: 3 decembrie 2015 cândva prin decembrie 2017 decembrie 2019

Cumpără-le online!

CUMPĂRĂ ONLINE ROVINIETĂ PENTRU ROMÂNIA

Rovinieta se poate cumpăra online, fie de pe roviniete.ro, fie din aplicația auto.ro sau din interfaţa HomeBank a ING. Eu aşa am cumpărat-o.

CUMPĂRĂ ONLINE RCA AUTO

La fel de simplu este să cumperi o poliţă de asigurare RCA de pe eMAG: aici sunt toate ofertele.

ITP

În ce priveşte inspecţia tehnică periodică, asta nu se poate face decât în locurile care au afişat „ITP” şi e musai să fie şi maşina „de faţă” pentru această inspecţie obligatorie. Dacă nu cumva aveţi ceva pile…

Becuri Ford Focus

Ca să nu mai tot stau cu forumurile în față când trebuie să îmi schimb câte un bec, copiez „necesarul” de la mergebrici.ro:

Bec faza scurta cred că H4 (55W)
Bec faza faza scurta Xenon D1S (35W)
Bec faza lunga H1 (55W)
Bec semnalizare fata PY21W
Proiector ceata H8 (35W)
Pozitie fata W5W (5W)
Stop/pozitie spate P21 sau P21W
Stop ceata P21W
Bec marsarier P21W
Bec semnalizare spate PY21W
Bec numar inmatriculare C5W
Bec plafoniera W5W sau C5W (5W)
Bec interior portbagaj W5W (5W)

16 thoughts on “RCA, ITP, rovinietă”

  1. Yep. :D Dacă tot am blog şi tot îmi ţine, dragul de el, evidenţa majorităţii chestiilor importante – de exemplu, când m-a durut măseaua, când am făcut injecţii pentru durerile de spate, măcar să ştiu şi cu maşina când trebuie să plătesc, să schimb, să dreg. :D

 1. noi, astia fara blog, ii zicem calendar. o aplicatie foarte misto pe telefon cu notificari si chestii din astea, care-l ai tot timpul cu tine. stii cum zic? :D

 2. Pentru iPhone, există aplicația „Mașina mea”, care ține minte toate astea și te atenționează înainte de expirare cu vreo două săptămâni. Eu o folosesc cu succes. Poate că și pentru alte sisteme de operare există :).

  1. @Cătălin: Se pare că există, că tocmai mi-a zis Cipri Iancu despre ea. Noah, eu descarc numai Angry Birds şi alte prostioare din Play Store! :))

   Glumesc, chiar am aplicaţii gen Auto.ro. Dar nu m-am gândit la asta, plus că aplicaţiile mai dau greş, blogul e etern! :D Merci de info.

   1. Şi cum se numeşte aplicaţia pentru Android? My Car? Nu de alta, dar m-am uitat pe talon, ce să vezi… ITP expirat din noiembrie 2013. Seriously?

 3. @Lisa: este vorba de „data” de expirare, (adica aceeasi data) asa cum s-a exprimat Denisa. Daca ar fi aceeasi data de expirare pt toate cele 3 „hartoage” ar fi corect.
  Dar cum sunt date diferite ar fi trebuit intr-adevar sa fie „datele de expirare ale…”. Dar pe bune acum, cu ce te incurca? Luati-va de oameni cand sunt total agramati si mai fac si pe desteptii, nu cand scapa cuiva o mica greseala. Pana la urma oameni suntem cu totii…

   1. @Denisa Bârgău: Ramona, eu nu mă iau de nimeni, şi nu aş avea de ce să mă iau de cei care sunt într-adevăr agramaţi pentru că de la ei nu am pretenţii. Cum nu sunt plătită ca profesoară… asta e. Nu era rea intenţie.

    Acordul se face pe date, datele sunt mai multe. De ce? Tocmai pentru că fiecare hârţoagă are câte o dată, deci, repet, sunt mai multe date, în concluzie, nu e aceeaşi expirare. Deci nu putem folosi „a hârţoagelor” decât dacă facem acordul cu „expirarea”, ori cum aceasta nu e aceeaşi la fiecare hârţoagă, evident că trebuie să facem acordul cu datele, că ele sunt, după cum am mai spus de două ori, mai multe.

   2. Îmi cer scuze Ramona, nu citisem cu mare atenţie comentariul tău şi aveam impresia că ai spus că e corect cum a scris. Eu doar am repetat într-o formă mai detaliată ce ai zis tu… :-) Altfel, da, toţi suntem oameni. Pur şi simplu eu sunt o cititoare a acestui blog care apreciază foarte mult la autoare faptul că scrie corect şi că încurajează scrisul corect. Fapt pentru care am considerat convenabil să fac observaţia.

 4. Fetelor si tu stapana, sa scurtam limba romana de-aia fratii americani au si-acuma mai multi bani ,

  un exemplu elocvent si nu foarte dizident si nici grav la repetare e sa spunem toti deodata (ca prieteni laolalta)

  o strigare-n nota-nalta :

  datele de expirare la hartoageeee,

  mi se pare ca e la fel de bun e gandul si romanul si cuvantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.