Am ieșit din zona de confort: am pictat în centrul vechi al Sibiului!

De fiecare dată când experimentez câte ceva nemaifăcut, îmi spun: dacă mi-ar fi zis cineva că voi ajunge să […], aș fi zis că-i nebun! Sunt exemple pe care nu le voi scrie pe blog, dar și lucruri dintre cele mai aleatorii, cum ar fi să desenez, cu un șevalet în față, Turnul Sfatului din Piața Mică din Sibiu. 

La invitația celor de la Orașul Artiștilor, am ajuns în Piața Mică, unde am primit o lecție privată cu câteva idei de bază despre desen/pictură, lucruri pe care le-am mai citit și atunci când am vrut să fotografiez mai bine, dar și câteva chestii noi. Am băgat la cap, am primit șevaletul, o pânză enervant de albă, creioane bine ascuțite și încurajarea de a-mi alege absolut orice subiect și de a începe să lucrez.

Am fost singura curajoasă care s-a îndepărtat de grup, astfel că am ajuns în centrul pieței, cu șevaletul în față, horătâtă să nu mă fac de rușine. Cred că mi-a ieșit, fără modestie, că sunt destul de modestă când e cazul.

Prima încurajare a venit de la un copil pe care nu m-am întors să îl văd, dar pe care l-am auzit întrebându-și mama ce face tanti aia acolo, desenează?, iar mama i-a spus că da, uite, se uită la turn și apoi îl desenează. Copilul părea fascinat, eu eram în continuare complet surprinsă de faptul că nu mi-au ieșit chiar niște mâzgălituri, ci un far care aproape că semăna cu Turnul Sfatului.

A doua încurajare a venit de la cineva care s-a oprit în spatele meu, a admirat ce făceam eu acolo, apoi a zis: „Frumos!”. Nu m-am întors să văd pe nimeni, pur și simplu m-am concentrat strict pe acea pânză albă din fața mea și pe turnul pe care trebuia să îl reproduc.

Între noi fie vorba, acum câțiva ani nu aș fi făcut asta pentru toți banii din lume!

Orașul Artiștilor încurajează pe oricine își dorește să picteze să o facă, în stradă, în piață, oriunde găsește ceva care merită desenat – iar Sibiul este un oraș care oferă potențiale opere de artă la tot pasul. În continuare sunt de părere că este cel mai frumos oraș din România (vorbim despre centrul vechi, că pe aici m-am învârtit cel mai mult).

Stați așa, că urmează și partea a doua: colorarea schiței. Da, și Sebi a desenat. Îl las pe el să decidă dacă vă arată sau nu. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.