Bunătăţi de octombrie

Americancele sunt înnebunite cu pumpkin spice latte, o cafea cu lapte de la Starbucks pe care o pot cumpăra doar în perioada asta din an. Eu n-am nici Starbucks prin zonă şi nici nu îndrăznesc să beau cafea cu chestii adăugate, pentru că există riscul ca laptele să fie dulce şi să nu o pot bea. 

În schimb, am părinţi care au cules din grădină dovlecei turceşti şi un soţ care mi-a copt felii dintr-un astfel de dovleac. Plăcinta cu dovleac nu-mi place, dar dovleacul copt, da.

dovleac

La Kaufland am descoperit, absolut întâmplător, nişte chestii super picante şi foarte aromate: mix de caju cu arahide. Nu trăgeam speranţă să fie atât de picante, pentru că m-am obişnuit ca mai toate chestiile aşa-zis picante să fie vag condimentate cu chili sau boia de ardei iute. Ei bine, surpriză: alunele astea sunt foaaarte picante. O pungă de 200 de grame costă 7,99 lei şi le găsiţi numai la Kaufland, fiind marcă proprie K-Classic.

mix de caju & arahide cu chili k-classic de la kaufland

Ceaiurile Fares sunt numa’ bune acum, în sezonul rece. Sunt foarte ieftine, foarte bune şi există, cred, zeci de arome din care putem alege. În seara asta desfac cutia de ceai de lavandă [nu apare în poză, dar există şi e toată mov]. Eh, cum sună asta?

ceaiuri fares

Pentru hunedoreni, ceaiurile Fares împreună cu alte şi alte produse fabricate în Hunedoara se găsesc la preţuri mici în magazinele Pro HD.

UPDATE: Tocmai sorb din ceaiul de lavandă. Am sentimente contradictorii – miroase ca săpunul din baie, are aromă de… lavandă, no, şi nu ştiu dacă să-mi placă sau să pun pliculeţele în dulap, printre haine, ca să miroasă şi ele frumos. Nu e rău ceaiul, e doar neobişnuit.

Cam atât, că nu am avut inspiraţia să fac poză ştrudelului cu măr pe care mi l-a făcut tot soţul meu iubitor. Cu atâtea bunătăţi, nici nu-i de mirare că mă îngraş*… :P

Vouă ce vă place toamna asta?

* pentru eventualii hateri: era o glumă, băi.

8 thoughts on “Bunătăţi de octombrie”

  1. dupa ce tot am vazut pe 9gag glumele cu pumpkin spice latte, ce crezi ca mi`am luat de la starbucks cand am avut un drum in timisoara? e bun, a meritat :)

      1. @Denisa Bârgău: e la fel de dulce ca un cappuccino din plic. nici eu nu beau cafeaua cu zahar, doar cu lapte, pentru ca am impresia ca dulcele nu se potriveste cu gustul natural al cafelei.

  2. Buna! Sa imi fie cu iertare, dar sunt tare dezamagita de „ultimele” combinatii de ceaiuri ale celor de la Fares!! Gustul este parca de plastic, numai a ceai nu! Cele simple, doar de tei sau musetel sunt minunate, insa ceaiurile cu ghimbir, lavanda, ceiul verde cu vanilie (pe acestea le-am incercat!) cred ca au in compozitie ceva indulcitor artficial, ceva adaos!

    1. Posibil. Mie nu mi se par dulci, le îndulcesc eu uneori cu câte un plic de miere, dar în rest par OK. Ce-i drept, pe ăsta de lavandă am decis că nu o să-l beau, mai bine pun pliculeţele în dulap sau ceva. Miros prea frumos şi eu asociez aroma de lavandă cu diverse produse cosmetice, deci mi se pare nenatural să beau lavandă. :)

      Poate văd cei de la Fares ce ai scris şi-ţi răspund, o să-i atenţionez pe Facebook. Merci de feedback!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.