Cadourile: corvoadă sau motiv de bucurie?

Eu am o teorie: singurele cadouri care se simt ca o corvoadă sunt cele pe care le oferi din obligație, pe care le cumperi pentru că „trebuie”, pentru că mergi la cineva și nu poți să nu-i duci ceva lu’ ăla micu’ și așa mai departe.

În rest, nu cred că există vreo persoană care să nu simtă bucurie atunci când oferă cuiva drag un cadou. Sunt tot felul de citate puse pe poze frumoase, care spun că lucrurile cele mai bune în viață nu sunt, de fapt, lucruri (obiecte), ori că un cadou făcut cu mâinile tale este mai de suflet, pentru că ai pus toată priceperea ta în a meșteri ceva pentru persoana căreiai-l oferi. 

Adevărat, dar ce te faci – mai ales acum, de sărbători – dacă te-ai născut anti-talent, iar mâinile tale nu sunt dotate cu nici un strop de îndemânare? Te chinui să realizezi tu un cadou „din suflet” (care e posibil să nu-ți iasă) sau încerci să găsești cele mai frumoase și mai potrivite cadouri de Crăciun pentru persoana care le merită? Eu aș merge pe a doua variantă.

Cele mai de suflet cadouri sunt cele pe care le oferim familiei, de cele mai multe ori. Numai că știți și voi, cum știu și eu, că în viețile noastre sunt unele persoane la care ne gândim ca la membrii familiei, cu drag adică, deși nu suntem înrudiți cu ele.

În cazul meu, e Dana, prietena mea din liceu, fostă colegă de bancă și cea căreia încă îi spun cea mai bună prietenă a mea, deși nu mai avem prea multe în comun și vorbim și ne întâlnim răruț. Ea e în Timișoara, eu în Hunedoara, ce să și faci? Important e că pentru mine și ai mei, Dana a rămas Dana mea, adică pentru mine e ca un membru al familiei. I-am spus așa pentru că mai avem o Dana în familie, pe verișoara mea din America. Ea e Dana noastră.

Și mai e Alina, prietenă din copilărie, cu care am făcut atâtea prostii, încât nici mie nu îmi vine să cred când mi le povestește ea! Cu Alina am copilărit câțiva ani buni în Deva, după care ea a plecat în Italia și drumurile ni s-au despărțit până acum trei ani, când ne-am redescoperit datorită Facebook-ului. Dacă nu era Alina, probabil că încă n-aș fi mers în Italia (deja de două ori!) și sigur nu aș fi avut mașină în 2013. Sigur! Așa că și pe Alina o percep ca pe un fel de soră mai mică (pentru că e cu un an mai tânără), dar și mai mare, când o văd cât de matură e și mai ales cât de responsabilă.

Cei de la iLUX m-au provocat să vă vorbesc despre cadourile pe care le oferim din suflet și cum un cadou de calitate îi arată persoanei care-l primește că este importantă pentru tine. Orice cadou aș primi de la fetele mele sau le-aș oferi, ar fi un cadou făcut în familie, dar atenție!, nu poți să oferi cuiva drag un cadou pentru care nu te-ai strofocat deloc, doar pentru că e membru al familiei și nu se așteaptă la mare lucru, întrucât asta se simte și se vede – de la felul cum e ambalat și până la conținutul ambalajului.

Se spune că nu îți poți alege familia, dar îți poți alege prietenii. Eu cred că dacă îi tratezi frumos și le arăți cât sunt de importanți în viața ta, și prietenii pot deveni familie.

Cu un simplu cadou, poți transforma un prieten într-un membru al familiei – și nu mă refer la inelul de logodnă, care transformă iubita în logodnică / viitoare soție, ci la un cadou POTRIVIT (nu nimerit, adică nu ales la nimereală), care „lovește” acolo unde trebuie s-o facă. Un om care primește ceva ce și-a dorit foarte mult sau un cadou valoros se va simți apreciat. Nici nu contează dacă îți întoarce sau nu favorul – ideal ar fi să faci cadouri (și fapte bune!) fără să aștepți ceva în schimb.

Două idei de cadouri cu care nu dați greș

Poate sunteți în pană de idei sau în căutare de cadouri pentru doamne. Eu vă dau două exemple de cadouri perfecte pentru femei – și faza faină e că sunt potrivite la orice vârstă, deci le puteți oferi și fiicelor voastre, dar și soțiilor, mamelor, bunicilor. Încercați, totuși, să căscați urechile în perioada asta ca să aflați ce-și doresc cei dragi. Sunt sigură că femeile, vorbărețe cum sunt, scapă câte un indiciu, iar în felul ăsta vă asigurați că nu le cumpărați ceva care să nu le fie pe plac.

Dar… cum să nu îți placă o poșetă din piele, pictată manual? Eu nu știu nici o femeie care să nu fie pasionată de poșete. Bine, poate nu sunt toate ca mine și ca mama mea, de-a dreptul colecționare de genți pe care nu ai cum să le porți că-s prea multe și prea puține zile în calendar, dar sigur femeile iubesc gențile.

Gențile Anuschka, pe care le puteți cumpăra doar de la iLUX, sunt de calitate. Garantez pentru asta: și eu am un portofel Anuschka din piele de care am tras zi de zi în jur de doi ani și arată aproape ca nou. Pielea e piele, nu s-a rupt, nu s-a jerpelit, iar culorile parcă s-au estompat puțin, dar sunt tot acolo. Portofelul meu a primit complimente inclusiv de la un domn, o dată. Nu mi-a venit să cred, dar da, e atât de frumos, încât și bărbații îl observă. Ei, acum imaginați-vă cum se va simți o doamnă a cărei poșetă este admirată de toată lumea, femei și bărbați deopotrivă! Oho!

Geantă din piele ANUSCHKA

Da, gențile Anuschka sunt scumpe, dar sunt mai ieftine decât gențile create de marii designeri și au suflet. Sunt pictate manual, detaliile sunt uimitoare, culorile vii, calitatea pe fiecare milimetru pătrat. Chiar merită toți banii.

Geantă din piele ANUSCHKA

Geantă din piele ANUSCHKA

 

Casetele pentru bijuterii sunt cea de-a doua recomandare a mea. Nu există femeie modernă fără bijuterii și dacă mă întrebați pe mine, o femeie nu poate avea niciodată prea multe bijuterii sau prea multe casete cu bijuterii. Ar putea să aibă una pentru ceasuri, de exemplu, alta pentru bijuteriile valoroase, alta pentru gablonțurile fără valoare financiară dar pe care le păstrează și le poartă pentru că sunt colorate și drăguțe. Deci e nevoie de spațiu de stocare pentru aceste accesorii valoroase ale oricărei femei.

Casetă pentru bijuterii de la iLUX

Casetă pentru bijuterii de la iLUX

Nu aveți cum să dați greș cu aceste idei de cadouri. Totuși, așa cum spuneam: mai bine întrebați înainte.

Și ca să răspund și la întrebarea din titlu: cadourile trebuie să fie întotdeauna motiv de bucurie, și pentru cine oferă, și pentru cine primește!

Foto featured: Christmas vintage present on a wooden background, de la Shutterstock

6 thoughts on “Cadourile: corvoadă sau motiv de bucurie?”

  1. Ba există femeie modernă fără bijuterii: eu :)) Am doar verigheta. Asta și din cauză de ocd: brățările nu stau drept se rulează, colierele mă agită psihic să știu că am ceva în jurul gâtului, inelele mă exasperează …

  2. Ce frumoase sunt gentile! Si mie imi place sa fac cadouri, am cateva prietene dragi carora le daruiesc cu drag, diferite „chestiute” de Craciun. N-a trecut niciun an fara sa le cumpar ceva, insa eu cred ca nu valoarea obiectului in sine este importanta, ci gestul in sine. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.