Colegii mei, măturătorii

Când eram mică, ori de câte ori treceam cu mașina pe lângă câte un grup de măturători nocturni, părinții îmi spuneau:

Uite, Denisa, așa o să ajungi și tu dacă nu înveți!


Douăzeci de ani mai târziu, firma la care lucrez face parte dintr-un grup mai mare de firme, printre care una care asigură curățenia în municipiul Hunedoara. Așa că acum, colegii mei sunt măturători.

Și nu știu cât de bine „merge” ziarul la care lucrez, dar colegii mei, măturătorii, își câștigă pâinea într-un mod onorabil. Ba chiar s-ar putea ca și noi să mâncăm o pâine datorită lor. Și nu pot să nu mă-nclin de câte ori ajung acasă noaptea [de la ziar, nu de la beute] și-i văd măturând.

Altfel, mama a avut dreptate. :D Ca de obicei.

12 thoughts on “Colegii mei, măturătorii”

  1. Da, oamenii aia chiar muncesc din greu pt putinul pe care-l castiga. Din pacate civilizatia nu lasa sa se vada rezultatul muncii lor.

  2. ioi,zapacita mai esti :)) /// din cate stiu eu,chiar nu castiga putin. au nu stiu cate sporuri: de noapte,de rusine,de mediu toxic (ceva de genul) si etc

  3. Pentru fetele din ziua de azi care nu invata recomand alta sperietoare:ca se vor marita cu un betivan care le va bate in fiecare zi :la micul dejun,la pranz si la cina.Si nici macar nu vor avea unde merge daca nu stiu sa presteze vreo activitate remunerabila.

  4. Nicio munca cinstita nu e „de lepadat”. E adevarat ca exemplul asta il dau mai toti parintii pentru ca e cel mai la indemna ca sa iti motivezi copilul, dar e adevarat ca s-ar putea si mai rau.
    Vorba bancului : http://pavajdecatifea.wordpress.com/2008/02/07/si-mandra-n-toate-cele/

    Oricum, in zilele noastre exemplele pot deturna spre : ” Lasa mama naibii cartea, ca daca ai un pic noroc ajungi Primar de Sector in Capitala sau Patron de Club de Fotbal. Si mai bine de atat n-ai sa castigi oricat ai invata!” :))

  5. Ce frumos! la voi inca se mai matura noaptea sa nu-ti arunce cu praf in ochi ziua in amiaza mare cand si asa te arde soarele, poluarea e destula de la tevile de esapament si traficul destul de aglomerat si fara ei…. La Suceava vad ca se poarta maturatul la amiaza…mai ales in zonele intens circulate (la semafoare) si in parcuri unde cica vrei sa respiri aer curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.