Cum convingi un câine pretențios să mănânce boabe?

De curând am povestit despre viața noastră cu „Pedală The Husky”, adică Bobiță, pe numele mic. Ziceam că:

Mănâncă doar când îi este foame și cât să se sature, niciodată nu a mâncat BOABE sau PUI până n-a mai putut. Despre carne nu știu ce să zic, nu i-am dat niciodată carne de PORC la discreție, dar am o bănuială că dacă i-am da grătare și brânză topită, ar mânca până când le-ar regurgita.

Cum e viața cu un Husky? Ce trebuie să știi înainte să îți cumperi un cățel?

În general, e reticent la orice nou tip de mâncare pentru câini. Uneori avem surpriza să-i placă foarte mult un pateu nou, o conservă de hrană umedă pentru câini, chiar niște boabe, așa că ne entuziasmăm și îi cumpărăm mai multe, iar când îi desfacem cutia/punga/conserva, le miroase și se uită superior la noi, de parcă ar zice: „Hai, mă, chiar ați crezut că-mi place? OK, am mâncat o dată, dar hai să nu facem din asta un obicei, bine?”.

Cum spuneam, are boabe la discreție, apă rece într-un castron uriaș, iar seara, după ce vine de la „muncă”, primește tot felul de bunătăți: șuncă, pastramă, bacon, pateu, oase, gheare, carne de pui la cuptor, o felie de brânză topită care să-i deschidă apetitul și apoi, când vede că toți i-au dat ce au avut de dat, se duce la castronul cu boabe și dă cu nasul prin ele. Ăsta e un obicei recent, dobândit de când am început să-i mai dăm tot felul de „treats” din carne de porc. Face foarte multe figuri la bobițe. Prima dată dă cu nasul și se uită la noi cu o expresie de uimire amestecată cu furie. Tu nu vezi ce fac eu aici? SUNT PE CALE SĂ MĂNÂNC BOABE, ca ultimul vagabond (așa crede el, că amărâții de câini fără stăpân mănâncă boabe scumpuțe). Face câțiva pași în direcția noastră și dacă nu-i dăm nimic sau dacă-i spunem că nu mai avem nimic, se întoarce, resemnat, la boabe. „Dansul” continuă cu mestecarea ostentativă a câtorva boabe, urmată de privirea ucigătoare care pare să zică: AȘA AM AJUNS, VAI DE VIAȚA MEA! Apoi mănâncă o cantitate moderată de boabe, bea apă și se retrage sub masă sau în cameră, dacă are acces în balcon.

Ăsta e cățelul meu. Cică eu eram foarte pretențioasă la mâncare în copilărie, dar nu în sensul că mâncam doar anumite mâncăruri, ci că nu mâncam aproape deloc. Ciuguleam. Bobiță al meu nu face de-astea. Dar e greu să găsim ceva care să-i placă pe termen lung. Primul sac de mâncare specială pentru rasa lui (12 kg de hrană uscată) i l-am luat când era încă micuț și cred că ne-a ținut mai bine de un an!

Ca să răspund la întrebarea din titlu: cum convingi un câine pretențios să mănânce boabe? Nu știu! Poți să nu-i mai dai carne – la noi doar asta a funcționat, dacă are la dispoziție orice altceva, boabele sunt câh, deși reprezintă hrană completă, echilibrată, pentru ei.

3 thoughts on “Cum convingi un câine pretențios să mănânce boabe?”

  1. Eu am reusit sa ii conving pe ai mei, cu ulei de somon. Le pun 1-2 pompe peste boabe si mananca de n-au treaba… uite aici un link https://www.emag.ro/ulei-de-somon-nutrivet-1l-3005586/pd/D68QBMBBM/
    Un bidon o sa iti ajunga mult si bine si e si ieftin. Ah si e foarte bun pentru blana, eu detin doi maidanezi si e o diferenta enorma, intre cum arata blana inainte sa incep sa le dau ulei si cum arata dupa. Acum e mai moale, mai lucioasa si mai… intensa culoarea.

    Asadar, vezi poate functioneaza :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.