Cum faci să nu uiţi?

De la o vârstă, începi să uiţi tot felul de lucruri, mai mult sau mai puţin importante. Mie mi se întâmplă foarte des, aşa că am tot timpul lângă laptop multe hârtii şi câteva pixuri, ca să-mi pot nota lucrurile importante, de exemplu dacă mă sună cineva necunoscut, să-mi pot nota numele lui/ei, că altfel sigur îl uit. Sau dacă mă sună mama şi-mi cere să-i duc ceva, în cazul în care nu notez totul pe o listă, când închid telefonul deja am uitat. 

Asta mi se întâmplă [şi] din cauza oboselii aproape cronice. Că dorm eu mult, dar nu în fiecare noapte. Primele trei zile din săptămână, adică alea în care lucrez, stau întotdeauna sub semnul extenuării. De joi încep să mă mai odihnesc, dar abia reuşesc să-mi refac programul de somn până duminică, iar de luni o iau de la capăt. Aşa că trebuie să găsesc tot felul de metode ca să-mi amintesc a doua zi lucrurile la care mă gândesc după ce mă pun în pat.

Ştiu de când eram mică de metoda mutării inelului sau verighetei pe un alt deget. Eu port un fel de verighetă pe care o mut pe inelarul mâinii drepte, pentru că pe stânga m-am obişnuit cu el şi nu mă incomodează, pe când pe dreapta, da. Dacă îl mut de pe stânga pe dreapta şi vreau ca a doua zi să nu uit de ce am făcut mişcarea asta, trebuie să-mi şi spun cu voce tare ce anume trebuie să-mi amintesc.

Altă metodă: legarea unei aţe sau a unui şnur pe un deget, tot ca să-ţi aminteşti, mai târziu, ce anume nu trebuia să uiţi.

Degeaba folosesc diferite aplicaţii de pe telefoane sau tabletă; uit să le verific, la fel cum într-o perioadă în care am vrut să iau Lecitină ca să nu mai uit, uitam să iau pastilele de Lecitină. Cred că asta-i culmea uitării: să uiţi să-ţi iei pastilele anti-uitat.

La duş îmi vin cele mai faine idei de articole, dar din păcate mai bine de jumătate le uit, pentru că nu am cum să mi le notez. La fel mi se întâmplă seara, când sunt în pat şi foarte obosită: îmi vin tot felul de idei pe care le uit până a doua zi.

Voi cum faceţi ca să nu uitaţi lucrurile importante?

16 thoughts on “Cum faci să nu uiţi?”

  1. eu am notes pe telefon pentru ideile de posturi care-mi vin cand nu-s la laptop. am si un mini moleskin, da’ saracul de el zace in poseta dupa doar 3 saptamani de folosire. in rest, despre uitat… de multe ori atat ma chinui sa imi aduc aminte ce nu-mi amintesc pana reusesc. orice uitare pe mine ma sperie…

  2. La un moment dat, vorbeam cu niste persoane pe cunoscusem recent, si cumva în conversație s-a ajuns la vârsta fiecăruia. Si una din respectivele persoane l-a întrebat pe soțul câți ani are, si el s-a uitat dezorientat la mine. Nu-si mai amintea dacă are 33 sau 34 de ani :) Ieri l-am sunat să cumpere pâine si hârtie igienică în drum spre casă, si la 30 de secunde după ce am închis m-a sunat si m-a întrebat: Ce-ai zis să cumpăr, lapte si mai ce?

  3. Depinde ce inseamna lucruri importante. Nu uit niciodata de exemplu cand trebuie sa ma intalnesc cu cineva. Daca e o chestie serioasa, trebuie sa fac pe dracu in patru sa nu uit.

    O tactica ar mai fi sa-i spui sotului de chestia ce trebuie sa ti-o reamintesti astfel scazand sansele de a uita. Agenda, telefon, stickere pe monitor, frigider.

  4. Agenda e cea mai utila, dar de obicei uit sa o iau cu mine :).
    Daca sunt pe strada, la dus… sau in orice loc in care nu am cum sa imi notez ideil incerc sa le repet pana ajung la o foaie si un pix. De obicei uit aproape tot pana ajung la notat dar din fericire imi vin altele noi… la sfarsit nici nu mai stiu de unde am inceput

  5. Eu am reminder pe telefon, adica imi pun ALARMA cu mesaj . Sau pe calendar ca urla de mama focului :))Insa mai mut inelul de logodna de pe inelar pe degetul din mijloc si imi aduc aminte ca am ceva de facut :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.