Reinventarea bucătăriei româneşti

Mi s-a propus să aleg o reţetă pe care bucătarul Unisol – din câte văd eu, nimeni altul decât Adi Hădean – să o „rescrie”, să o reinventeze astfel încât să păstreze savoarea bucătăriei tradiţionale, dar să fie mai sănătoasă. Între noi fie vorba, bucătăria noastră e plină de gust, dar la fel de plină de colesterol. Prima chestie care mi-a venit în minte: sarmalele.

Am descoperit sarmalele relativ recent, până în urmă cu vreo trei ani nici nu voiam să le miros, numai ideea de sarmale mă făcea să mă strâmb. Totuşi, după o zi în care nu mâncasem nimic şi nici nu aveam altă mâncare gătită la îndemână, mama m-a îmbiat cu sarmale. Atât de foame mi-a fost că am mâncat patru bucăţi fără ezitare. Din fericire, mama face mâncare foarte bună, aşa că sarmalele nu-i ies greţoase, cum am mai întâlnit pe la alte bucătărese [nu spui cine, ca să nu supărăm pe nimeni]. 

Buun. Deci felul de mâncare l-am ales: sarmalele. N-or fi ele tocmai invenţie românească, dar împreună cu zacusca, crema de zahăr ars, salata de vinete şi ceafa cu cartofi prăjiţi, când spui sarmale te gândeşti la mâncărurile cu care ai crescut şi pe care tu le ştii ca fiind cât se poate de româneşti. Acum mai trebuie să votaţi şi voi acest fel de mâncare, astfel încât bucătarul Unisol să-l reinventeze. Nu trebuie să vă faceţi cont, trebuie doar să intraţi pe BucătarulUnisol.ro şi să acordaţi un vot sarmalelor. Sau dacă nu vă plac sarmalele, treacă de la mine, votaţi altceva. :-<

Uleiul Unisol, obţinut din cele mai bune seminţe presate o singură dată, promovează mesele gustoase, preparate într-un mod mai sănătos şi îşi propune să ne înveţe cum să adaptăm bucătăria tradiţională la stilul de viaţă actual. Pe scurt, să mâncăm la fel de gustos, dar mai sănătos. Priceputul bucătar Unisol va transforma felurile de mâncare cu care ne-am obişnuit în ceva mai uşor, dar la fel de bun.

Deci S-A-R-M-A-L-E, da?!

10 thoughts on “Reinventarea bucătăriei româneşti”

      1. @Denisa: da, te-am citit si te citesc de mult dar din ultimele 14 posturi 7 au fost advertoriale si restul blogging.
        Ai si tu dreptate scopul final este banul, dar mai sunt unii tampiti ca mine care cauta intamplari funny, povestiri, blogging.

      2. @Zodrac: eu zic că ai numărat greşit. Mie mi-au ieşit 5 la 9. Într-adevăr, am destul de multe articole în care promovez câte ceva, dar părerea mea este că un articol în care vorbesc despre un brand sau produs nu este un advertorial. Advertorialul este articolul scris de agenţie pe care ziarul îl publică aşa cum a venit. Cam ca un comunicat de presă publicat pe bani. Iar eu nu fac asta.

        Ţi se pare că un articol despre produsele organice este advertorial? Îmi pare rău să-ţi spun că nu este. E plătit? Da, dar oamenii ăia plătesc pentru nişte opinii. Uite, eu mi-am spus aici părerea sinceră despre un produs. Discuţia e mult mai lungă şi acum nu am timp şi nici starea necesară pentru această dezbatere, dar o să revin cu un articol în care să discutăm despre articole, advertoriale şi campanii. OK?

  1. e foarte simplu sa faci sarmale cu un continut mai mic de grasimi: inlocuiesti carnea tocata de porc cu cea de pui sau curcan. daca tii neaparat sa fie un pic de porc, toaca piept de pui si muschiulet de porc in proportii egale. nu pune untura sau slanina peste sarmale in cratita. eu asa le mananc de ani de zile si imi plac mult mai mult decat cele unsuroase si grele, din porc 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.