Cum să vând, domne, blogul?

Zilele trecute am deschis Yahoo messenger-ul ca să văd dacă nu sunt ceva mesaje disperate de la redacţie. Nu erau, dar am găsit un mesaj de la un băiat. I-am răspuns scuzându-mă că nu am timp de stat la poveşti, iar el mi-a spus că trebuie să discutăm ceva urgent.

Urgenţa consta în faptul că omul voia să îmi cumpere domeniul denisuca.com. Adica blogul.

„Îţi dau 2.000 de dolari pe domeniul denisuca.com” – aşa suna, sec, oferta. M-a pufnit râsul şi i-am răspuns, fără să mă gândesc, că domeniul nu e de vânzare, că e blogul meu la care „muncesc” din 2006.

„3.000 ultima ofertă”. Omul nu se lăsa. În cele din urmă, a abandonat negocierea, când s-a lămurit că negociază singur.

Am stat şi m-am gândit, apoi, că 3.000 de dolari nu-i o sumă mică. Când am avut eu ultima dată atâţia bani în portmoneu? Niciodată, dacă stau bine să mă gândesc. Aş putea să-i „sparg” în câteva ore, dar aş putea şi să îmi achit toate datoriile…

– Şi restul?
– Restul să mai aştepte.

Mi se pare, totuşi, nefiresc să-mi vând blogul. Sigur că mi-aş putea continua activitatea pe denisuca.ro sau pe orice alt domenii. Dar m-aş simţi de parcă mi-aş vinde buletinul. Identitatea.

Oare am făcut bine?

14 thoughts on “Cum să vând, domne, blogul?”

 1. ai facut bine. Poti sa stai linistita ca era tzeapa. A patit-o un prieten. Amandoi cumparasem domeniul auto-a-holic.com , si facusem blog auto. Dupa 2 ani a primit o oferta de vreo 5000 de dolari pentru el si el a decis sa vanda domeniul, mai ales ca nu prea ne mai ocupam de el. Long story short, s-a ales si fara domeniu si fara bani.

 2. Daca ar fi fost pe bune, era o afacere ok, zic eu. Te mutai cu catel, cu purcel pe celalat domeniu si te faceai si cu niste bani…Pe de alta parte, inteleg totusi atasamentul. Eu ma simt ciudat si cand donez din cand in cand cate o jucarie de-a mea din copilarie :)

 3. 2004. Aveam un site in retea care facea bine (nu castiga o carca de bani, doar vreo 100 de dolari pe luna, dar avea trafic si era pe o ‘nisa’ buna). M-a contactat un gagiu pe specialitatea aia sa cumpere situl. A oferit 10 mii de dolari, iar eu, vaca popii, am zis nu. Ca doar cum sa-mi vand ‘copilul’. In timp situl a inceput sa mearga tot mai slab, deci probabil nici gratis nu mi-l lua careva.

  In 2011, pentru a avea bani destui sa plec, am vandut doua situri mai mici (500 si 700 de dolari). Apoi clientul principal mi-a oferit 3000 pe un forum de webmasteri la care lucram de prin 2003. L-am dat fara sa clipesc.

  Gandeste-te deci bine, nu sunt bani de aruncat. Probabil te poti ‘re-brandui’ si reface un blog. Il ai pe Sebi alaturi, deci sigur revii in forta, daca e nevoie ;)

 4. Eu zic că ai făcut bine, dar aşa din punct de vedere emoţional. Dar şi din punct de vedere financiar, deşi nu ai des parte de 3000 de dolari, mie-mi pare puţin pentru o munca de 7 ani, şi nu ştiu sigur dacă zic bine dar cred că acesta este blogul tău cel mai important şi cel mai de suflet. Pentru un proiect mai micuţ, poate era o sumă rezonabilă. Părerea mea.

 5. Tu esti Denisuca. Daca el iti cumpara domeniul si face un site porno pe el, ce faci? Ca Denisuca e brandul tau pana la urma, .ro sau .com, nu conteaza. Eu zic ca ai facut bine

 6. eu zic ca ai facut bine, money is not everything – da deniusca.ro..etc, dar totusi…sau poate sunt eu doar prea atasata de lucruri :) si totusi, afaceri de genul propuse via yahoo messenger?

 7. Daca exista prosti care sa dea atatia bani pe el vinde’l cu contract cu clauze tepene ca sa nu il poate apoi folosi in detrimentul tau. Brandul Denisuca sau Vis Urat se ascund in persoana nu in domeniu. Ce, Sebi si’a pierdut cititori pentru ca a schimbat domeniul, cand omul de la taste e acelasi?

 8. Eu zic ca ai procedat corect. Nu cred ca suma oferita era atat de tentanta, chiar daca blogul ar fi valorat atat. Eu zic ca 7 ani de munca reprezinta ceva, face parte din istoria ta. Daca schimbi domeniul e ca si cum te-ai muta in alta locuinta. Nu ca ar fi rau sa te muti, dar daca ti-e bine acolo unde esti, de ce sa pleci?

 9. E foarte bine ca nu l-ai vandut. Pe blogul acela intra persoane care te citesc pentru ca le place modul tau de a aborda lucrurile. Daca ar incepe sa scrie altcineva pe el, cred ca ne-am pierde cu totii interesul pentru el.

 10. ai luat o decizie foarte buna, desi faceai rost de bani pentru micile tale cheltuieli intr-un final ai fi ramas fara nimic …dar e greu sa renunti la blog-ul pe care il detii inca din 2006 …e ca si copilul tau. felicitari ca n-ai renuntat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.