Cumpărături din impuls

shoppingareala

Cred că am profilul ideal de persoană care cumpără „din impuls” sau „impulse buyer”. Asta pentru că ori de câte ori văd un produs nou care m-ar putea interesa cât de puţin, îl cumpăr. Şi aici nu mă refer la lucruri foarte scumpe, ci la toate prostiile pe care le văd la TV, când mă mai uit – adică din an în… an, la produse noi ale unei mărci cunoscute etc.

Totuşi, nu aş spune că sunt o „impulse buyer”. Eu niciodată nu îmi fac liste de cumpărături. Exista o vreme când încercam să trag de salariu de la o lună la alta, şi-atunci îmi treceam pe listă lucrurile pe care era musai să le cumpăr. Încercam să respect lista, dar ea nu mă respecta pe mine. Întotdeauna se ascundea în cele mai mici buzunare ale genţii sau în buzunarele de la blugi, printre multe alte hârtii. Aşa că nu-mi amintesc să fi făcut vreodată cumpărături bazându-mă pe lista magică.

Plec la cumpărături ca să cumpăr „una şi alta” şi ajung acasă cu alte chestii pe care nu intenţionam să le cumpăr. Dar nu îmi pare rău, pentru că ar fi plictisitor să mă „ţin” de o listă şi nu încerc produse noi. Sau… poate că sunt o impulse buyer şi m-au „prins” şi pe mine, fără să-mi dau seama, cu marketingu’ lor…

5 thoughts on “Cumpărături din impuls”

 1. Pingback: Mania hypermarketurilor « Maddy`s blog
 2. Denisuco,

  Sa nu_mi spi ca poza din post e de la ARTIMA Hunedoara din data deschiderii !!!! ca si mor…

  La o zi dupa am fo si Io intamplator, ca avea nevastamaea ceva cumparaturi de facut pt. un piknick organizat de Companie/Organizatzie, si a cazut pe ea sarcina…
  Nu mai era coada nici la intrare, nici la cassa…
  Basca, a venit ajentu de paza, altfel fost ielev de-al mieu, si m-a anuntzat ca am castigat un bon de 50 RON, ca sunt cumparatoru lu peste de la ora X, conform promitziei…
  Sicer sa fiu : am ridicat bonu, cred ca nevastamia il va consuma la timp, si te asigur ca nu era ceva aranjat, sau alceva….
  Asta nu ma impiedica sa constat ca consumismul postmodern si cultura „cosului plin” este TRENDY si, mai ales, EFICIENT !

  Sa nu ma acuzi de atitutidin stangiste, politic si ideologic ! Dimpotriva. Sunt de centru dreapta, cu acte in regula si minte libera.

  Ceea ce am apreciat si la tine, patinand pe net intamplator si vazand ca tinerii de la Hunedoara nu ie mortzi (motiv pt. care ii saliut pe totzi in cauza !, motiv pt. care am incheiatu prezentu PV on varianta electrornica.

  Cu salutari, Marius HD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.