Denisa te învață: Secretul alcoolicilor

Secretul alcoolicilor pare să fie unul foarte bine păstrat, pentru că eu l-am aflat abia în urmă cu vreo doi ani, de la colega mea Kitty. E un lucru știut că după orice beție „sănătoasă” urmează o mahmureală urâtă. Începe de când deschizi ochii și-ți dai seama că ai capul cât un bostan și că te doare și când respiri, d-apăi să-l mai și miști…

Te repezi la prima sticlă de apă întâlnită în cale, o pui la gură și bei până când simți că-ți explodează stomacul. E normal, te-ai deshidratat. Oboseala, greața, amețeala și sensibilitatea la lumină și zgmot sunt alte simptome ale mahmurelii. Vestea bună e că o parte dintre simptome sunt tratabile.

Secretul alcoolicilor: cel mai bun remediu împotriva mahmurelii

…este asprina efervescentă de la Bayer, Aspirin Plus C. O tabletă efervescentă conține 400 de miligrame de aspirină [sau acid acetilsalicilic, dacă preferați termenul fancy], și 240 de miligrame de Vitamina C [acid ascorbic]. Bayer spune că Aspirin Plus C poate fi luată și de persoanele cu stomacul sensibil, dar ceva îmi spune că dacă ai probleme cu stomacul, nu bei atât de mult încât să ai nevoie de o tabletă anti-mahmureală.

De când am descoperit Aspirin Plus C, durerile de cap de dimineață, cauzate de mahmureală, durează mult mai puțin. Pastilei îi ia câteva secunde să se dizolve în apă [eu o dizolv într-o cantitate mică de apă, pentru că nu prea suport pastilele efervescente și prefer să simt gustul lor cât mai puțin timp cu putință], iar la câteva minute de la ingerare, durerea de cap dispare.

Bineînțeles că am exagerat cu titlul, alcoolici sunt cei care mai iau și câte-o gură de aer pe lângă alcoolul cu care trăiesc și funcționează, eu beau destul de rar, dar ceva mai des decât alte doamne pe care le cunosc.

Mulțumesc, Bayer, pentru acest medicament minune! :D

Și poate că ar fi bine să vă gândiți la marketarea sa drept tabletă anti-mahmureală, ca să nu mai fie un secret pe care-l poți afla doar de la prieteni sau de pe bloguri!

13 thoughts on “Denisa te învață: Secretul alcoolicilor”

  1. Interesant… sper sa fie si eficient :) Chiar am sa-l incerc. PS: Am incercat odata dupa o bauta serioasa, Algocalmin, care, se presupune ca-ti „ia” durerile de cap.. De unde, pe ale mele le-a accentuat!

  2. Nu, de aspirină știam de la mama, dar aspirina de la Bayer e recunoscută printre „beutorii fruntași” drept leacul numărul 1 împotriva durerilor de cap date de mahmureală!

  3. Mã plimbam azi printr-un festival gen festivalu‘ berii în România si un nene vindea la un stand micuţ in mijloculul petrecerii castraveţi muraţi 1 euro bucata, un remediu mai tradiţional destul de scump

  4. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Boot camp la Rimetea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.