Două bancuri „ungureşti”

Erzsi [Erji] era servitoare la nişte domni în Cluj. În fiecare joi avea liber şi se întorcea seara acasă foarte bine dispusă. Într-o zi, domnul o întreabă:

– Erzsi, ce faci tu joia de vii aşa veselă acasă?
– O, domnu’, noi joi întâlnim cu Mari şi cu Feri şi Pişta şi mergem pe Feleac şi jucam de… ghicitul.
– Cum e jocul ăsta, Erzsi?
– Mergem la fân, noi fetele punem capul la căpiţă şi băieţii vine pe la spate şi f **e la noi, iar noi trebuie ghicit cine fost. Câteodată vine mai mulţi tineri şi noi nu putem ghici şi atunci râdem şi râdem, şi ei f**e la noi până ghicim cine fost. 
– Măi Erzsi, e tare interesant jocul ăsta, aş veni şi eu!
– Veniţi, domnu’, că joia trecută fost şi doamna şi nu ghicit de şase ori!

***

La aniversarea a 20 de ani de căsătorie, un ungur cheamă la el o familie de prieteni români. La începutul mesei, gazda ţine un toast, încercând să vorbească româneşte cât mai corect:

– Aş vre se molţomesc lui Dumnezeu pentru cei doizeci ani petrecoţi alături de soţia meu.
– Alături de soţia mea, îl corectă prietenul român.
– Alături de soţia tău numai de patru ani!

1 thought on “Două bancuri „ungureşti””

  1. Faine bancurile :D ,uite un banc de la mine cu care am câștigat un concurs la Chinezu :D .

    Ioshka, un baiat tare de treaba si care vorbeste româna aproximativ este judecat pentru ca a violat o consateana pe nume Roji. După epuizarea procedurilor bine cunoscute judecătorul acorda cuvântul inculpatului, căruia ii solicita sa povestească in amănunt cum s-au petrecut faptele. Ioshka : Onorat instante, onorat Tribunal, onorat judecatorul, eu fost la pedure se culegi gomba (ciuperci) si tilnit Roji care fost si el la pedure se culegi nu stie la mine ce, si Roji intrebat dache nu vreu se ajut pe iel se culegi virag ( flori). Dracu care fost linghe mine venit si spus la mine in urechea: – Ioshka du-te, nu fi prost la tine pote che futzi la iel! Dumnezou venit mindiar (imediat) si spus: – Lase in pace Roji! Atunci Roji intors aplecat se culegi un virag cu spate la mine si eu vezut la iel doi picior dolofan.
    Dracu iare venit si spus: – Pune mina, munguie pe buca (pampalaule)! Dumnezou spus: – Ioshka la tine este feleseghe (nevasta) es copii, pleci acase! Roji atunci aplecat inche o date che ieu vezut si bughii (chiloti) la iel. Atunci Dracu inceput se pinge la mine inainte, Dumnezou se trage inapoi, es (si) pine Dumnezou certat cu Dracu, ieu futut la Roji. Asta fost tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.