Știi că ești obosit atunci când…

… te așezi la calculator și cauți să-ți pui centura de siguranță!

Cauzele pot fi mai multe: una, că nu am mai condus foarte mult în ultima vreme, alegând să merg mai mult pe jos. Alta, că sunt obosită, pentru că deși mă trântesc în pat devreme (pe la 8, 9 seara), tot după miezul nopții adorm.

Dar cea mai plauzibilă (că e mai ușor să dai vina pe cauze externe, evident!) este aia care zice că schimbarea de fus orar ne poate da peste cap sănătatea. Studiile cercetătorilor au evidențiat o serie de efecte negative ale trecerii la ora de iarnă, printre care:

  • irascibilitate
  • tulburări de somn
  • creșterea nivelului de stres
  • perturbarea rutinei zilnice
  • instalarea asteniei de toamnă

Știu că a trecut o lună de când s-a schimbat ora, dar cam tot de atunci sunt și eu aproximativ dată peste cap. Nu am idee dacă este sau nu vreo corelație între oboseala mea și ora de iarnă. Ce știu sigur este că prin martie, când ne întoarcem la ora de vară, voi avea din nou de suferit.

Nu mă mai plâng, sunt sigură că nimănui nu-i crește inima de bucurie că e frig, vreme urâtă, că nopțile sunt incredibil de lungi și se întunecă la 5 după-masa, nu cred că se bucură nimeni că avem doar câteva ore de lumină pe zi, plătim mai mult pentru gaz și curent și așa mai departe.

Tot ce putem face este să strângem din dinți și din pumni sau, după caz, să bem câte o ciocolată caldă sau un ceai și să așteptăm frumos să treacă și iarna asta. Până într-o zi când o să mă mut unde nu este niciodată iarnă!

3 thoughts on “Știi că ești obosit atunci când…”

  1. Ohhhh si eu am resimtit aceleasi simptome. Mai ales asta cu dormitul. Cand ma trezesc, foarte greu, dimineata, mereu imi jur ca „diseara ma culc devreme, no matter what”. Siiii, ma pun in pat la 9-10 si… tot la 1-2 adorm.
    La faza cu frigul si intunericul, eu sunt total invers. Imi place la nebunie vremea asta, imi place ploaia, imi plac zilele „gri”, desi, sunt o persoana extrem de pozitiva. Dar, nu stiu, sunt foarte calma si am o stare de foarte buna dispozitie :)))). Problema e, ca, ma cam trage la mancare si la bucatarie si la lenevit. Imi vine sa gatesc toate bunatatile si sa infulec, cu o carte in brate, la un film, cand ma joc, etc.

    Mereu mi-am spus, ca as trai foarte bine in Londra, cu vremea lor ploioasa :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.