Când ești șomer, ai timp de tăte

Știți, ca în melodia aia: io am timp, am timp de tăte, am timp de tăte, io am timp, am timp de tăte, cât timp am. Am timp de tăte concursurile, am timp să studiez toate pliantele primite de la supermarket-uri, am timp să adun puncte la diverse promoții.

Bani nu prea am, noroc că are cin’ să mă țină. Că no, în Hunedoara așa-i când nu ești muncitor și nici capabil, stai acasă pe banii bărbatului! 

De când sunt șomeră, m-am uitat pe jos după toate fisele de un ban. Nu sunt chiar atât de săracă, dar Sebi face colecție de bani mărunți și m-am gândit că-i pot fi și eu de folos cu ceva. Haters rejoice :)) Știți care-i culmea? Că într-un oraș plin de șomeri și de oameni necăjiți și asistați social, este literalmente o grămadă de bani pe jos. Eu îi adun de distracție, ca să umplem borcanele pe care deja le-am depozitat pe jos,c a să nu rupem mobila, atât de grele sunt.

banutii lui sebi in borcan de ikea

La Penny e ceva promoție cu mingi și alte accesorii de fotbal branduite Pele. Am fost ieri să-mi iau cafea Jacobs la imbatabilul preț de 16,99 lei / 500 grame și cât m-am aplecat după un autocolant de-ăla micuț, am mai găsit și trei monede de un ban. Și dup-aia încă un sticker. Dacă m-aș duce zi de zi în parcare la Penny Market, probabil că aș strânge mai multe mingiuțe care se dau gratuit la 20 de stickere. Dar nu mă duc, că no, nu-s chiar homeless, deși știu pe cineva care m-ar vrea așa.

În schimb, la Kauflandul din Deva e tot timpul „curat”, nici un bănuț pe jos.

Mi-am făcut carduri de fidelitate la absolut toți retailerii din zona mea care oferă această posibilitate. Adun puncte, bănuți, donez niște puncte virtuale pentru copiii bolnavi de cancer – asta la Profi, sunt echivalentul românesc al unei coupon lady americane. Numai că la noi sunt doar câteva „cupoane”, timid, la Kaufland.

Pe de altă parte, în sfârșit, am timp să fac curățenia „generală” la care visez de câțiva ani. Și o fac! Nu am și bani, că m-aș apuca să învăț cum și să-mi fac singură mobila de bucătărie [bat-o cucu, că v-am înnebunit cu ea! Vă dați seama ce-i în capul meu?], dar o rezolv eu și pe asta, că doar n-o să fiu #săracă la nesfârșit! Haters rejoice! Glorie mielului!

denisa - viata la tara

Peisaj cu orășeancă odihnindu-se pe hârleț.

6 thoughts on “Când ești șomer, ai timp de tăte”

 1. Se poate! Noi ne-am facut mobila singuri ( eu si sotul) avand 0 cunostinte despre asta.
  Ultima Oferta de pret primita pentru mobila de bucatarie era de 8000 lei, noi am reusit sa o facem cu 3500 lei (pal 18, feronerie blum etc)… fara nici un rabat de la calitate.

  Apoi dupa ce am descoperit ca nu e chiar fizica cuantica, ne-am apucat sa ne facem TOATA mobila singuri: 2 sifoniere cu usi culisante, 2 noptiere, 1 comoda, 1 birou, mobila sufragerie, cuier… adica tot :)

  Deci se poate.

  1. Spune-mi că ai și poze! Sau și mai bine, ce-ai zice să ne spui pe blog povestea detaliată? Că mie-mi plac de mor poveștile reale despre oameni care fac chestii cu mânuțele lor. Fie că e vorba de vizite la fabrici și făbricuțe, fie de handmade… orice chestii hand made, DIY etc.

   1. @Denisa Bârgău:
    @Daniela : Si pe mine ma intereseaza, ceva poze, sau poate un guest post…
    Am postat un comentaiu acum ceva timp unde spuneam ca urmeaza sa imi fac mobila singura!
    Tot ce am gasit a fost mai mult pe site-uri si bloguri americane. Mai nimic prin Romania :(
    Sunt curioasa de unde ai cumparat lemnul, samd.
    PS: felicitari!

 2. La Penny si Lidl in care merg eu lumea lasa banutii aia pe standurile unde iti aranjezi cumparaturile dupa ce ai platit. Exista si niste casete transparente pentru a pune acolo maruntisul, dar oamenii sun prea lenesi. Promotia cu tricouri si mingi de la Penny este la vrajeala, lumea se plange ca nu sunt schimbate punctele in produse (zic in magazin ca nu au minge, tricou, etc). La fel si in Mega, au tot felul de campanii pentru a prosti copiii cu abtibilduri & stiuff si cand trebuie sa le dea ce e de dat se fac ca ploua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.