Ce mâncăm bun în weekend-ul ăsta?

Weekend prelungit, 1 mai muncitoresc (sărbătorit prin repaus), soare, distracție, iarbă verde, plajă, manele… cam asta se preconizează pentru acest sfârșit de săptămână. Luni e liber (pentru unii), așa că zilele astea veți fi pe drumuri, la mall, la un film etc. Dacă ajungeți prin Shopping City Deva, eu vă recomand să încercați noul (noua?) Porchetta de la Oro Toro. 

Porchetta este un fel de grătar, un steak mai pe domnește, făcut din carne cu grăsime și implicit cu mult gust. Mai precis, în engleză, descrierea sună așa: a savoury, fatty, and moist boneless pork roast of Italian culinary tradition. The body of the pig is gutted, deboned, arranged carefully with layers of stuffing, meat, fat, and skin, then rolled, spitted, and roasted, traditionally over wood. Porchetta is usually heavily salted in addition to being stuffed with garlic, rosemary, fennel, or other herbs, often wild. (sursa)

Păi cum să nu-ți plouă în gură?

Eu am avut privilegiul de a degusta acest fel de mâncare atunci când la restaurantul Oro Toro din Deva a fost prezent chef Iosif Ștefănescu, cel care a creat întreg meniul de la Osho (resturant din București) și de la restaurantele Oro Toro. M-am îndrăgostit pe loc de carnea aia fragedă, cu destul de multă grăsime și cu gust inconfundabil.

Prețul unui meniu Porchetta este de 29,9 lei. Nu e puțin, dar nici foarte mult, având în vedere faptul că primești o bucată de carne cu care te saturi, cartofi prăjiți, sos și pâine, roșii, castravete murat și niște sălățică. Este o masă copioasă. Sigur, asta diferă de la om la om, dar eu m-am săturat și am zis chiar că am mâncat cam prea mult, fără să iau mai mult de două bucățele de pâine. Și cu cartofii m-am luptat un pic, dar nu i-am abandonat în farfurie.

Nu vă mai amețesc, vă las să vedeți pozele și să vă convingeți singuri că Porchetta de la Oro Toro este ce trebuie.

Iată-l pe Chef Iosif Ștefănescu pregătind porchetta pentru restaurantul Oro Toro din Deva:

4 thoughts on “Ce mâncăm bun în weekend-ul ăsta?”

  1. Deci, innebunesc cand nu apar imi comentariile.
    Ai cumva cuvinte din alea blocate, de fac sa nu apara comentariul? Sau care e faza?
    LOL :)))

    1. @Georgi: Sa fii multumita asa, zic eu. Mie absolut orice comentariu imi intra in moderare.

      La subiectul „1 mai”, anul asta, ca si anul trecut, a fost fara mici si bere pentru mine, sarbatorit prin munca, si o zi ca oricare alta. Atata doar ca azi am avut „privilegiul” de a lucra de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.